Kinkun paistaminen

Pete Parkkonen

Onko täällä joulukinkun paistelijoita? Itse lähes joka vuosi onnistun pilaamaan joulukinkun jollain tavalla, joten tänä vuonna ajattelin kysellä tähän ohjeita.

Selasin tuhat ja sata eri reseptiblogien ohjetta. Nämä kysymykset jäi auki:

- Miksi kinkku paistetaan nahkapuoli ylöspäin? Jokaikisessä reseptissä käsketään tehdä näin, mutta missään ei lue miksi!

- Mitä konkreettista hyötyä on paistopussista?

- Onko kinkku pakko suolata?

Kommentit (6)

Vierailija

Kinkku paistetaan sen takia nahkapuoli ylöspäin, että se suojaa lihaa kuivumiselta.

Paistopussi, sama kuin edellinen.

Kinkut on yleensä jo valmiiksi suolattuja, harmaasuolattua kannattaa jopa liottaa yön yli kylmässä vedessä.

Onko av-mammat oikeasti näin kädettömiä?

Vela ja vapaaehtoisesti naiseton sinkkumies.

Vierailija

Jos haluat maukkaan kinkun, jätä se pussukka ehdottomasti pois, ja sen sijaan valele lihaa silloin tällöin, niin tulee the best one ever!

Rasvapuoli yleensä ylöspäin, niin silloin "automaattinen voitelu"!

Pete Parkkonen

Nahkapuoli ylöspäin suojaa lihaa kuivumiselta miten? Oman maalaisjärjen mukaan juuri toisteppäin se suojaa kuivumiselta kun nesteet eivät pääse alta valumaan pois.

T: Toinen vela ja vapaaehtoisesti naiseton sinkkumies

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Nahkapuoli ylöspäin suojaa lihaa kuivumiselta miten? Oman maalaisjärjen mukaan juuri toisteppäin se suojaa kuivumiselta kun nesteet eivät pääse alta valumaan pois.

T: Toinen vela ja vapaaehtoisesti naiseton sinkkumies

Oletko kuullut että kosteus ja lämpö nousee ylöspäin? =)

Se nahan rasva myös voitelee, kuten kakkonenkin sanoi.

Vierailija

Päällepäin oleva rasvapuoli sulaa nopeammin kuin alapuolella, ja pitää valuessaan lihan mehevänä. Voi sen kinkun ostaa myös valmiiksi paistettuna, jos jo ensimmäiseen perusasiaan tuntuu ajatus juuttuvan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Päällepäin oleva rasvapuoli sulaa nopeammin kuin alapuolella, ja pitää valuessaan lihan mehevänä. Voi sen kinkun ostaa myös valmiiksi paistettuna, jos jo ensimmäiseen perusasiaan tuntuu ajatus juuttuvan.

Samaa mieltä että ostaa valmiina jos on niin vaikeaa.

Annan pari ohjetta näille tumpeloille. Ihan ensiksi sulata kunnolla jos pakastettu kuten usein on. Vähintään vuorokausi. Laita paistomittari siten että kärki jää paksuimman kohdan keskelle. Ei missään tapauksessa luuhun kiinni, se vääristää lukemaa. Laita uunin pohjalle reunallinen pelti jossa on vettä. Sitä vettä pitää lisätä tarvittaessa.

Malttia koska kestää kauan. Uunin lämpö 125.Laskennallinen ohje on puolitoista tuntia (90 minuuttia) ensimmäiselle kilolle ja 45 minuuttia lopuille kiloille. Esim. 10 kilon kinkku 90 minuuttia + 9 kertaa 45 minuuttia. Kun kypsä niin poista nahka ja anna jäähtyä.

Seuraavana päivänä, mielellään aattona kuorruta kinkku. Voitele päältä sinapilla, sirottele päälle korppujauhoja ja hienoa sokeria. Laita kuumaan 200-220 asteiseen uuniin siksi aikaa että pinta saa kauniin rusketuksen. Sitten syömään liikaa kuten jouluna kuuluu perinteisiin.

Oma mielipide on että mielummin ylikypsä kuin vähänkään raaka. Tuttavalla kävi ikävästi kun kinkku oli jäänyt raaaksi ja kaikki jotka söi sitä sai paska ja yrkkätaudin. Toistakymmentä ihmistä ja kaksi vessaa. Joulu jota eivät unohda vaikka haluaisivat.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat