Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

4-luokkalainen kissani sai matikankokeesta vain 5+. Miten reagoida?

Esikoisen äiti

Pitäisikö rangaista vai mitä? Tämä on toistunut nyt muutamia kertoja ja olen kertonut kissalle opiskelun tärkeydestä, mutta ei ole ottanut kuuleviin korviinsa? Kyseessä on esikoiseni, että ei ole aikaisempaa kokemusta kouluikäisestä kissasta.
Mitä te muut kissanomistajat olette tehneet vastaavassa tilanteessa?

Kommentit (15)

Vierailija

Onko kissalla mahdollisuus saada tukiopetusta koulussa? Meidän kissaa auttoi kun sai miettiä tehtäviä yhdessä opettajan kanssa, ilman häiriötekijöitä.

Vierailija

Esitä uhkavaatimus että alat laskemaan kisun päivittäiset ruoka-annokset 5+ matikkapäällä, saattaapi tulokset parantua seuraavissa kokeissa ;)

Vierailija

Kuinka monta prosenttia täytyy olla oikein, jotta läpäisee kokeen ja siirtyy seuraavalle vuosiluokalle? Mielestäni on kissalta ihan hyvin jos tassuttaa yli puolet oikein, mutta jos enemmän, niin voisitte harkita jopa sirkusuraa.

Vierailija

Kerro sille varoittavana esimerkkinä Kissani Jugoslavia -kirjan kissasta, joka ei päässyt haluamaansa korkeakouluun.

Vierailija

Meillä kissa on liikunnallisesti hyvin lahjakas ja tykkää jumpata koko ajan. Hänen paras kouluaineensa olikin liikunta josta sai aina kympin tokariin. Mikään muu ei häntä sitten kiinnostanutkaan (ruokatuntien ja välituntien lisäksi), enkä saanut häntä motivoitua millään. Sen vuoksi meillä kaikki hyväksytyt arvosanat oli ok, pääasia, että sai koulunsa jotenkin kahlattua läpi. Peruskoulun jälkeen hän oli hanttihommissa, sitten kouluttautui pt:ksi. 

Vierailija

Kissasi on tottunut siihen ,että ruokaa saa ja hiekkalaatikko tyhjenee , miksi se vaivaisi aivojaan muuta kuin nukkumapaikan valinnalla.

Vierailija

Pyydä koulua tekemään oppimistutkimukset. Jos jotain esim lukihäiriö tai heikko äidinkielen taito tai luetunymmärtämisen vaikeus löytyy niin voi vaikka päästä erityisopetukseen tai yksilöllistetään oppiaine. Toki kissallasi saattaa olla adhd, add, mrs, bmw tai mikä vaik kuka tietää.

Vierailija

Heilutin kissani kuonon edessä isoa mehevää lihaa ja kerroin, että tämä on palkintona hyvästä arvosanasta. Johan alkoi opiskelut maittamaan. Lupasin myös, että jos siivoaa itse kakkalaatikkonsa, niin saa alkaa käymään perjantaisin kissanminttubileissä.

Vierailija

Millainen suhde teillä on muuten, jutteleeko hän sinulle ihastuksistaan? Jospa hänen ajatuksensa pyörivät nuorten juoksuissa. Oletteko keskustellut ehkäisystä? Kokemuksesta voin kertoa, että helpoiten hoituu, kun asia otetaan kerralla ja kunnolla esiin lääkärin vastaanotolla, lääkäri auttaa näissä asioissa osaavimmin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kohta tuollainen kapinallinen kissa varmaan näyttää keskikynttä :(

Meidän poika näytti takapuoltaan, kun kyselin siltä opinnoista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat