Unohdin keiton yöksi kylmälle hellalle, voiko syödä?

Vierailija

Unohdin siis kanasuikale-perunakeiton illalla hellalle jäähtymään, enkä muistanut laittaa sitä jääkaappiin mennessäni nukkumaan. Se oli siis huoneenlämmössä yli 12 tuntia. Kansi oli kyllä päällä. Vieläköhän sitä voi syödä?

Sivut

Kommentit (32)

Vierailija

Miksi et voisi? 

Kuinka järkyttävän siivotonta teillä on , jos kannen alle kuumana jäänyt ja siten steriili keitos  mätänee pilalle muutamassa tunnissa?

Tässä muutama neuvo teille, joita ruokamyrkytys tuossa tilanteessa uhkaa:

- käyttäkää ehdottoman puhtaita välineitä, varsinkin ruokaa ottaessanne.

- älkää koskeko paljain käsin tai likaisella patalapulla ruokaan!

- pitäkää kantta päällä koko ajan, jotta siihen ei pääse leijailemaan ylimääräisiä mikrobeja eläinten ja niiden karvojen, kärpästen tai ihan vaan ilmavirtausten mukana.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syö vaan. Eihän siitä saa kun paskataudin.

Nih. Ja sen jälkiseurauksena jonkun kroonisen nivelsairauden tms.

Miten nivelsairaudet tuohon liittyy?

-ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Miksi et voisi? 

Kuinka järkyttävän siivotonta teillä on , jos kannen alle kuumana jäänyt ja siten steriili keitos  mätänee pilalle muutamassa tunnissa?

Tässä muutama neuvo teille, joita ruokamyrkytys tuossa tilanteessa uhkaa:

- käyttäkää ehdottoman puhtaita välineitä, varsinkin ruokaa ottaessanne.

- älkää koskeko paljain käsin tai likaisella patalapulla ruokaan!

- pitäkää kantta päällä koko ajan, jotta siihen ei pääse leijailemaan ylimääräisiä mikrobeja eläinten ja niiden karvojen, kärpästen tai ihan vaan ilmavirtausten mukana.

Niin, no kyse oli yli 12 tunnista, en tarkkaan muista, voi olla enemmänkin. Ajattelin vain tarkistaa meneekö keitto siinä ajassa pilalle huoneenlämmössä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syö vaan. Eihän siitä saa kun paskataudin.

Nih. Ja sen jälkiseurauksena jonkun kroonisen nivelsairauden tms.

Miten nivelsairaudet tuohon liittyy?

-ap

Ruokamyrkytykseen voi liittyä. Googlaa jos et usko.

Vierailija

Yleensä kuumentaminen kuitenkin tappaa bakteerit joita on päässyt syntymään alle 60 asteessa. Pahin vaihehan on 60-20 astetta tai siis ennen kuin laittaa kylmää. Vinkkinä että kun olet syönyt laita vaikka kylmäkallen päälle niin jäähtyy nopeammin tai keitto on hyvä laittaa vaikka kylmävesihauteeseen(todella nopea) tai ulos jos voi, kannen kanssa tietenkin.

Kotiolosuhteissa normaalisti ei ole niin paljoa vaarallisia bakteereita kuitenkaan.

Vierailija

Eipäs kuoltu ennenkään vaikka edes jääkaappia ei ollut. Samaa keittoa syötiin monena päivänä, toistuvasti jäähdytettynä ja kuumennettuna. Oletpa nuija!

Vierailija

Kana ja kala on sellaisia että en lähtisi riskeeramaan. Liha-makkara -kasviskeittoja olen syönyt pienen ikäni. Meillä ei ollut aikoinaan kuin kellari missä ruokaa säilöttiin. Äitini opetti että kala ja kana eivät säily niin hyvin.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat