EU haluaa kieltää vauvoilta peitot

Vierailija

EU haluaa kieltää alle 9 kk:n ikäisiltä vauvoilta peitot. Peittojen tilalle pitäisi käyttöön ottaa unipussit. Mitä mieltä asiasta?

Kommentit (13)

Vierailija

...ja tätä valvotaan miten?

Ei myydä vauvanpeittoja vaan unipusseja. Aha.

Jollei takana ole unipussien lobbarit, niin sitten jollain on järkyttävän paha trauma kätkytkuolemasta. Joku syyllinen pitää löytää ja se olkoon vaikka peitto.

Vierailija

Luin saman uutisen. Suomalaiset asiantuntijat ovat sitä mieltä, että unipussien valmistajat haluavat vaan päästä paremmin markkinoille. Pohjoismaat vastustavat esitystä, mutta muut maat kannattavat. Jos asetus menee läpi, niin poistuukohan äippäpaketista peitto?

asioistaperillaoleva

Kyseessä on nimenomaan isojen maiden suurten valmistajien halu saada "monopoli" unipusseille (kalliimpia kuin tavalliset peitot - tottakai). Keinona käytetään "vapaaehtoista" eurooppalaista standardia (teollisuuden laatimia).

"Vapaaehtoinen" standardi käytännössä pakottaa peittojen valmistajan kiinnittämään varoituksen "Ei alle 9 kk" ja tämän jälkeen kuluttaja ei uskalla ostaa/käyttää tuotetta. Standardin noudattminen tulee välttämättömäksi (=pakollinen) koska sisäänastajat viittaavat "sokeasti" näihin EN standardeihin tietämättä mitä ne pitävät sisällään. 

Lisäksi JOKAINEN EN standardi on velvoittava julkisissa hankinnoissa - ts. heti kun standardi on voimassa, peitot on poistettava ÄITIYSPAKKAUKSISTA ja ne keskieuroopplaiset pussivalmistajat keräävät potin !

Hyvä Katainen - näin istä luodaan kasvua ja työpaikkoja (johonkin)

Vierailija

Mun mielestä unipussi on erittäin kätevä mutta ymmärrän myös niitä jotka haluavat peittoa käyttää. Peitot eivät kuitenkaan aiheuta kätkytkuolemia.

euronormit

Eurooppalainen standardisointi on yksi erittäin heikosti Suomessa tunnetuista ja tutkituista asioista vaikka suomalainen teollisuus on siinä mukana.

- Standardien laadintprosessi ei ole avointa ja on käytännössä harvojen käsissä, joita kukaan ei oikeasti tiedä

- Toiminta tehdään pääasiassa verovaroilla

- Standardit pitää ostaa, jos niihin haluaa tutustua - tämä estää kaiken kriittisen standardien ja standardisoinin tutkimisen - siitä huolimatta näillä standardeilla on ikäänkuin lainsäädännön asema

Kyseisten järjestöjen rahoittajia ei myöskään tarkaanottean tiedetä (EU:n lisäksi).

Yksi uusi merkittävä hanke on Eurooppalainen standardi halal ruualle - vaikka Eurooppa on täynnä mitä moninaisempia ruokakultuureita, mitään niistä ei Eurooppalaisilla standardeilla suojella! Tämä halal-standardi on pakko julkaista myös Suomessa suomalaisena standardina

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat