Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten VÄHENTÄÄ rintamaidon määrää?

Vierailija

Usein kysytään neuvoja, että miten lisätä, mutta minä kaipaisin neuvoja nyt toisinpäin. Hukun tähän maitoon ja tympii tuo pumppaaminen. Maito pakkautuu rintoihin ja nyt aamullakin minun piti lypsää ensin rinnasta 120ml, ennen kuin pystyin edes imettämään. Vauva huutaa luonnollisesti naama punaisena vieressä, kun ei saa heti ruokaa :( En pysty lähtemään minnekään vauvan kanssa, kun rinnat turpoaa pinkeiksi ja pitäisi olla lypsämässä koko ajan. Tämä ei oikeasti ole enää mukavaa.

Kommentit (11)

Vierailija

Imetä aina kaksi kertaa samasta rinnasta. Jos toinen rinta on kivuliaan pinkeä tänä aikana, pumppaa ihan pikkuisen siitä pinkeästä pois.

Vierailija

Mutta sitten toinen rinta paisuu ja paisuu ja joudun pumppaamaan maidot siitä loppujen lopuksi :( Kun on niin kova ja pinkeä, niin käsin lypsystä ei tule mitään. Sattuu koskea, imetyksestä puhumattakaan :( 

-ap-

Vierailija

Googlaa Imetyksen tuki ry. ja kysy sieltä. Voit soittaa tukipuhelimeen tai liittyä yhdistyksen fb-ryhmään, jossa koulutetut tukihenkilöt vastaavat. Suosittelen lämpimästi! :)

Vierailija

Niin, tuosta tulee helposti kierre: maitoa tulee tarvittava määrä ja pumppaus viestii, että lisää tarvittais.
Jostain luin, että pumppaa molemmat rinnat tyhjäksi, sen jälkeen imetät 2-3 kertaa peräkkäin samasta. Joss toista rintaa alkaa ahdistamaan, siitä vaan ihan päällimmäiset pois.

Vierailija

Veikkaisin, että pumppaat/lypsät liikaa eli rauhasilla on liian iso tilaus koko ajan vetämässä. Kokeile pumpata vain sen verran, että vauva saa otteen ja juo sen verran mitä tarvitsee. Kestää kyllä jonkin aikaa ennen kuin määrä alkaa vastaamaan tarvetta, mutta kyllä se siitä varmasti rauhoittuu. Ja suosittelen kanssa sitä Imetyksen tuki ry:tä!

Vierailija

Pumpaaminen lisää rintamaidonneritystä, samoin yösyötöt. Imetä lastasi tiheämmin, jotta pääset pumppaamisesta eroon ja jos olo todella epämukava voit pumpata käsin lavuaariin maitoa, mutta älä pumppaa sitä pumpulla koska maidontuotantoa lisäävä kierre syntyy juuri pumppaamalla

Vierailija

Kuinka vanha vauva sinulla on? Maidon tulo kyllä tasaantuu hiljalleen, tosiaan tuo pumppu pahentaa asiaa, mutta pakkohan niitä on tyhjätä, ettei tule tiehyttukosta. 7 olikin hyvin sanonut tuosta tiheämmästä syötöstä kandee kokeilla.

Vierailija

Lopeta koneella pumppaaminen kokonaan. Kuumaan suihkuun ja annat siellä valua ylimääräiset pois tai lypsä hieman käsin. Ota kipulääkettä että kestät pahimman pinkeyden yli.
Sit jos pumppaamisen lopettamisen jälkeen vielä tuntuu että maitoa on liikaa niin voit koittaa tuota että imetät muutaman kertan peräkkäin samasta rinnasta.

Toinen ilmeinen vaihtoehto on että jos joudut pumppaamaan niin annat sen pumpatun maidon lapselle etkä siis sillä kertaa imetä ollenkaan. Vähenee se maito niinkin, pääasia että stimulaatio vähenee.

Vierailija

Sen kun tietäisi :D Olen luovuttanut maitoa sairaalalle 4 dl päivässä ja nyt aion lopetella. Mietin, kuinka pääsen pumppauskierteestä eroon... Kai se pitää vaan imettää monta kertaa samasta rinnasta. Minäkin suosittelen Imetyksen tukea!

Vierailija

Laita maidonkerääjä siihen rintaan kummasta et imetä imetyksen ajaksi ja laita maidonkerääjä siihen rintaan mistä aiot imettää ennen imetystä jotta "ylimääräinen" maito tulisi pois. Yritän lopettaa pumppaaminen koska maitoa tulee sitä enemmän mitä enemmän pumppaat.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat