Olen järkyttynyt kuinka yhteistyökyvyttömiä aikuisia uudessa työpaikassani on

Vierailija

Siirryin hiljattain työpaikassani toiseen toimipisteeseen, ja samaan aikaan pari muutakin tyyppiä siirtyi sinne toisista toimipisteistä. Työ sisältää paljon tiimityöskentelyä, ja tässä uudessa paikassa on erittäin tiiviit porukat kuka suostuu tekemään töitä kenenkin kanssa. Meitä uusiakaan ei huolita mihinkään porukkaan, vaan joudumme tekemään työt omassa porukassamme, mikä on tietysti vähän vaikeaa, koska työnkuvakin on hiukan muuttunut siirron myötä ja olisi hyvä, että nämä pidempään tässä paikassa työskennelleet perehdyttäisivät meitä työn kautta talon tapoihin. Pomo jopa yritti sekoittaa porukoita eri kokoonpanoon, mutta ei se onnistunut, siihen ei vain suostuttu. Käsittämätöntä käytöstä aikuisilta ihmisiltä, en voi ymmärtää miten ei olla opittu perus ryhmätyöskentelytaitoja tähän mennessä.

Kommentit (7)

Vierailija

Miten ap esimiehen pitäisi mielestäsi toimia tilanteessasi? Mitä keinoja olisi ratkaista tilanne?

t. Esimiehenä vastaavassa tilanteessa

Vierailija

Kyllä, naisvaltainen työpaikka.
En tarkemmin viitsi tässä kertoa millaisesta työstä kysymys ettei tunnisteta. Teemme toki itsenäistäkin työtä, mutta vähintään kerran viikossa, usein pari-kolme kertaa teemme jonkin yhteisen projektin, tai käymme itsenäisesti tekemiämme töitä pienissä tiimeissä läpi.
Ap

Vierailija

En ole ap, mutta eikös esimiehen hommia olisi nostaa kissa pöydälle?

Avoin keskustelu siitä että työnantajalle on yks hailee kuka on kenenkin kaveri, ja että klikkiytyminen johtaa resurssien eli duunareiden alikäyttöön: jos työnjaot eivät järkiinny hyvällä niin sitten esimies määrää sen mukaan miten esimiehen mielestä asiat tulee hoitaa.

Parhaat esimiehet eivät ole mitään alaistensa kavereita, ihan samalla tavalla kuin hyvät vanhemmatkaan eivät hyppää lasten pillin mukaan.

Vierailija

Minunkin työpaikassani nuorista uusista työntekijöistä olen huomannut sen, että he valikoivat työkavereista itselleen "porukan", jonka kanssa vain halutaan olla, siis kahvilla, lounaalla, vapaa-ajallakin. Muita tuskin tervehditään. Minun mielestäni on parempi olla kaveri kaikkien työkaverien kanssa, kuin ystävä yhden (tai muutaman) kanssa. Eikä työpaikalle muutenkaan tulla mitään kaveriporukkaa kokoamaan, vaan töitä tekemään yhdessä kaikkien muiden kanssa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat