Yliopisto-opintojen läpäisyprosentit?

Vierailija

Mahtaisikohan mistään löytyä yliopistottain ja koulutusohjelmittain eri opintojen läpäisyprosentteja eli kuinka suuri osa aloittaneista lopulta valmistuu?

Kommentit (1)

Vierailija

Enpä usko.

Tuollaista on vaikea seurata, koska ihmiset valmistuvat niin eri tahdissa. Monet vaihtavat myös pääainetta tai jopa tiedekuntaa tai yliopistoa kokonaan (Suomessa tai ulkomailla). Koska tilastoissa ei voi seurata yksittäisiä tunnistettavia henkilöitä, ei varmaan tarkkaa tietoa laillisesti ole saatavissa.

Aikoinaan opinto-oikeus oli myös ikuinen. Nytkin 7 vuotta ja siihen voi anoa lisäaikaa. Monilla on voinut kirjoilla olo olla pitkäkin aikakausi, itse olen varmaan ollut aikuisiästäni yliopiston kirjoilla valtaosan aikaa. Lisäksi kun tutkintoja on uudistettu useita kertoja viimeisten vuosikymmenten aikana on vaikea verrata. Aikaisemminhan ei ollut mahdollisuutta suorittaa kandin tutkintoa, jne...

Jossain muistan nähneeni hyvin yleisiä lukuja, kuten että 12 vuoden ajassa n. 70 % valmistuu, mutta n. 30% jää valmistumatta, mutta mitä sen jälkeen tapahtuu, en tiedä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat