Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kannattaako kouluttautua musiikkipedagogiksi?

Vierailija

Kellään kokemusta,tietoa tai huhuja, joiden perusteella voisin tehdä päätöksen? :D No ei vaan, mut olisi kiva kuulla jos joku tietää :)

Kommentit (1)

Vierailija

Montako musapedagogin - siis alemman korkeakoulutuksen - paikkaa löydät mol:lin sivuilta? Ja sitten kun siellä kerran viidessä vuodessa paikka on auki, ei se ole 'oikeasti' auki, vaan pedattu jo jollekin, jonka työnantaja tuntee.

Musapedagogi opettaa pääasiallisesti kansalaisopistoissa, joissa ne tunnit on todella kiven alla. Harva kykenee elättämään itsensä vaikka 10:llä viikkotunnilla. Täytyy osata paljon 'kaikkea', yhden soittimen asiantuntijana et pärjää. Ja tämän kerron kokemuksella, olen itse päätoiminen, mutta en sitä olisi, ellen osaisi muutakin kuin yhden instrumentin opetuksen.

Tällekin alalle koulutetaan ihan liikaa, duunia ei riitä mitenkään päin kaikille. Monet vuosien takaiset kanssaopiskelijat eivät ole tehneet päivääkään töitä minkään oppilaitoksen 'alaisuudessa', vaan ovat joutuneet pakon edessä sitten muihin hommiin - siivousta, postinjakoa jne. Hirvittävää pitkän koulutuksen tuhlausta, mutta minkäs teet.

Ja monet amk:n käyneet jatkavat vielä yliopistoon (kuten minäkin), jotta työmahdollisuudet levenisivät, mutta harvoin sekään onnistuu. Lyhyitä projekteja ja hankehommia huonolla liksalla.

Musiikki on hyvä harrastus, mutta huono työnantaja. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat