Miten lopettaa imetys?

Vierailija

Olisko kenelläkään täällä mitään käytännön vinkkejä?

Lapseni täyttää kohta 11kk eli kohta enää 1 kuukausi jäljellä ja poika lapsi onkin jo 1-vuotias. Itselläni oli tarkoitus, että imetän 1v asti ja sitten lopetan. Mutta mietin vain, että kuinka lopetan, kun lapsi on niin tissin perään? :/ olen yöllä vähentänyt imetyksiä ja pyrin vain kerran aamulla imettää, kun lapsi herää 5-7 aikaa ja imetän häntä kerran ja sitten herääkin 8-9 aikoihin aamulla kunnolla. Yölläkin on hirveä huuto rinnan perään, mutta yritän olla antamatta. Ja lapsi ei koskaan ole huolinut pulloa ja nokkamukistakin suostuu vain vettä juomaan, mutta ei maitoa :/

Kommentit (2)

Vierailija

Siihen ei auta oikeastaan muu kuin se, että ensinnäkin päätät lopettaa ja sitten johdonmukaisesti pysyt päätöksessä. 

Aloita nyt ensin siitä, että lopetat tyystin yöimetykset. 1-vuotias pärjää yöt ilman ruokaa. Todennäköisesti myös alkaa nukkua paremmin, kun ei heräile tissin perään. Tämä voi vaatia joitain kiukkuöitä mutta varaudu siihen etukäteen ja päätä, että kestät. Elämä helpottaa!

Kun saat yöt rahoitettua, mietit, mistä imetyksestä luovut seuraavaksi ja viimeiseksi lopetat sen, mikä tuntuu vaikeimmalta. Meillä se oli iltatissi, jota lapsi oli tottunut saamaan. Siihen auttoi se, kun panin laastarit tissien päälle ja näytin lapselle, että ne on pipit - "katsotaan, olisko ne aamulla parantuneet".

Voimia! terv äiti, joka imetti melkein 2-vuotiaaksi

Vierailija

En tiedä onko nykyisin enää hyväksyttyä, mutta minulta on lopetettu imetys voitelemalla nänni sinapilla :D Kahdesti kuulemma piti maistaa sinappitissiä, että meni perille. En kehota tuohon, mutta tämä oli vain historiakatsaus 80-luvulle.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat