Jos kaverisi tekisi sinusta lastensuojeluilmoituksen, voisitko olla vielä väleissä?

Vierailija

Jos siis ilmoitus johtuisi erilaisista näkemyksistä vaikkapa kasvatuksessa.

Kommentit (15)

Vierailija

En, sillä siihen ei ole aihetta. Sen sijaan jos huoleen todella olisi aihetta, olisi vaikka jopa alkoholi- ja huumeongelmia tms, todennäköisesti jälkeenpäin alkushokin jälkeen jopa kiittäisin.

Vierailija

En.

Jos olisi oikeasti syy, eli jotenkin laiminlöisin... olisin täysin masentunut? Ehkä sitten voisin, jos en ole itse ymmärtänyt omaa tilaani.
Mutta mielestäni nyt ei ole mitään syytä. Avaa hieman, millaisia näkemyksiä?

Vierailija

No jos nuo olisivat perusteet, niin en. Ymmärrys ei riittäisi, että toinen asettuisi yläpuolelleni noin vain. Haluan ystäviä, joille kelpaan sellaisena kuin olen, virheinenikin. Ja vaikka ystävä olisikin ollut huolissaan aidosti, niin pitäisin häntä arvostelukyvyttömänä ja pimahtaneena, ja sellaisesta on vähän vaikea kaivata itselleen ystävää. Koska hänen huolensa luultavasti kumpuaisi hänen omasta surkeudestaan, enkä pidä siitä, että omat surkeat kohdat projisoidaan minuun ja ollaan niille ihan sokeita. Sellainen ystävä on vaarallinen.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Jos siis ilmoitus johtuisi erilaisista näkemyksistä vaikkapa kasvatuksessa.

Minusta ei voi tehdä ls ilmoitusta, koska olen aikuinen.

Vierailija

Varmaan nyt on jotain muutakin tässä takana kuin että lapsi katsoo ohjelmaa. Onko tässä nyt niin, että ap on laiminlyönyt lapsensa hoitoa jotenkin, niin paljon että kaverilla on huoli lapsesta, ei halua puuttua toisten asioihin vaan antaa ammattilaisen tarkistaa tilanteen.

Vierailija

En tässä tilanteessa missä elän nyt. Kasvatuksessani ei ole mitään lastensuojelullisesti huolettavaa, joten kokisin ilmoituksen kiusantekona. Ei mulla haittaa päästää kotiini sosiaaliviranomaisia tarkastamaan tilanne, koska mitään huolestuttavaa meidän perheessä ei ole. Mutta välit ystävät auttamatta menisivät toki aiheettomasta lastensuojeluilmoituksesta. Jos kyse olisi sellaisesta tilanteesta tosiaan, että lapseni olisi katsonut isommille tarkoitettua ohjelmaa, niin sanoisin tervetuloa sosiaalityöntekijät, mutta tervemenoa ystävä. Jos on kyse esim tilanteesta että koululainen katsoo k12 elokuvan.

Sen sijaan jos ystävä olisi täysin objektiivisesti ja läheltä huomannut, että olen vaikka vauvan myötä niin uupunut etten jaksa huolehtia asianmukaisella tavalla esikoisesta (tämä on oikeastaan ainoa realistinen syy lasulle minkä keksisin mahdollisesti tulevaisuudessa) ja sairastunut ehkäpä synnytyksenjälkeiseen masennukseen, mutta en tätä itsessäni huomaisi, niin pystyisin olemaan pienen väliajan jälkeen ystävän kanssa väleissä. Tämä siis olettamuksella, että ystävälle on ihan oikeasti minun arkeni tuttua ja läheistä (eli ei tavata tyyliin 1xvuoteen jolloin valitan väsymystä) ja arjessani olisi huolestuttavia piirteitä.

Vierailija

Riippuu tilanteesta. Jos olisi esim päihdeongelma, väkivaltainen puoliso josta en osaisi päästää irti, mt-ongelma johon en saa apua tjsp niin alkuhiiltymisen jälkeen varmaan pystyisin, olisin varmaan jopa kiitollinen kunhan asettuisin. Jos kyse olisi jostain triviaalista, tyyliin kesälomalla valvotaan yli kymmeneen niin pitäisin kiusantekona ja välit luultavasti katkeaisivat.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ap jatkaa..

No vaikkapa saako 6-vuotias olla yksin ulkona, tai saako katsoa jotakin ohjelmaa.

No tuokin riippuu. Olisin huolissano jos 6-vuotias olisi yksin klo 23 ulkona, tai katsoisi pornoa tai jotain tosi väkivaltaisia ohjelmia.

Vierailija

En luultavasti voisi olla enää väleissä. Siksi koska ystävän tehtävä olisi vaikeassa tilanteessa keskustella asiasta ja tarjota itse apua myös. Sitä varten ystävät ovat, että auttavat hädässä puolin ja toisin.

Lastensuojeluilmoitus olisi välienkatkaisu, poisluettuna tilanne, jossa sitä olisi pohjustettu pitkään ja tarjouduttu tulemaan mukaan tilanteisiin. Ts. jos tilanne olisi oikeasti hyvin ongelmallinen eikä hänen tarjoamansa muu apu riittäisi ja jos oma käsityskyky tilanteesta olisi oikeasti hämärtynyt.

Lastensuojeluilmoitus kaverilta = luottamuksen pettämistä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat