Jouluahdistus

suurperheellinen äippä

Meillä 16 henkinen perhe ja tulot 4500€/kk. Lainat nappaa kuukaudessa 1200€. Tavallisesti ruokaan, vessapaperihin , shampoihin yms.menee noin 2500€/ kk. Loput jotenkuten riittää laskuihin, uutta ei juurikaan voi ostaa. No oma valinta tietysti suuri perhe on enkä siitä valita, mutta joulut on aina sellainen ahdistusta tuottava asia. Varmaan ymmärrätte.....Kun sitä haluaisi itsekin lapsille kaikkea ihanaa mitä toivovat, mutta ei pysty.

Olisiko jollakin vinkkejä lahjoihin... Yritän keksiä kaikkea tekemistä yhdessä....

Kiitos kun sain edes jollekin valittaa.

Sivut

Kommentit (55)

Vierailija

Haluat jotain johon ei oo varaa. 16 lapsesta osa on siis jo aikuisia, täysi-ikäisiä. Elättäköön itsensä. Teinit jouluksi hommiin.

Vierailija

Miksei? Ihan totta tämä on ja tunnen monia isoja perheitä, joilla aivan yhtä tiukkaa. Se on ihan harhaa, että lapsilisät edes riittäisi lasten elättämiseen.  Ajattelen kuitenkin niin, että se on tämä hetki elämässä. Lapset ovat lahjana kuitenkin aina.

Kyselin ennemmin vinkkejä, en sääli, enkä kauhistelua tai päivittelyä. Lapset ovat parasta mitä on, mutta hoidan mieluummin sairasta lasta itse kotona, kun menen töihin ja palkkaan hoitajan.  Lapset tekevät kyllä töitäkin, mutta en voi heidän rahoillaan elää. Tuskin kukaaan teineiltä ottaa rahoja? Kolme lukiolaista jo maksaa hirveästi itse kirjojaan yms. 

Vierailija

Sinun ei yksin tarvitse toimia projektipävllikkonä. Isommat lapset ja mies mukaan suunnitteluun. Pitäkää ns. joulupalaveri ja jakakaa työt/ vastuu. Pienempien lahjatoiveet ensin, sen jälkeen muut, vaikka ikäjärjestyksessä.

Lapset voivat antaa lahjaksi leikkikuponkeja, esim. keittiön, wc:n, saunan, olohuoneen siivousta, sekä muita pieniä palveluksia, jne.

Vierailija

Facebookissa on semmonen ryhmä kuin Jouluapua. Sinne voi laittaa hakemuksen mitä kaikkea apua toivoo, ja sitten vapaaehtoiset muut ihmiset avittaa lähettämällä paketteja. Suosittelisin sulle sitä kun siellä on vastaavan tyyppisiäkin perheitä

Vierailija

Ulosantini on varmaan surkeaa:( Ajattelin siis kysellä, että mitä lahjaideoita , sellaisia vaikkapa jossa lupaisin käydä lapsen kanssa vaikka kaksi jossakin..

Joulun työt tehdään yhdessä ja kaikkea kivaa askarreltu jo:) 

Vierailija

Ja heräät asiaan nyt?

Sinulla on ollut lapsia yli kymmenen joulua. Miten se joulu tulee yllätyksenä? Ennakointi!

Ole luova miehesi kanssa lahjoissa. Pienimmille esim. kirppiksiltä lahjat, isommille sitten muualta?

T. Tällähetkellä työtön yh, joka on jo ostanut lahjat monta viikkoa sitten.

Vierailija

Täällä varmaan harva osaa samaistua tuollaisen käsittämättömän kokoisen perheen joululahjaongelmaan ja antaa vinkkejä.. Yritin miettiä, mutta en keksi mitään järkevää. Etköhän tunne omat lapsesi parhaiten ja tiedät mistä tykkäävät.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat