Floristiapua kaivataan!

Vierailija

Suht. läheisen sukulaisen hautajaiset tulossa ja rahat tiukilla.... :'(
Aion tehdä hautajaisiin itse surukimpun/kukkalaitteen. Ajattelin ostaa ihan esim. Prismasta niput ruusuja sekä krysantteemeja. Puutarhasta käyn saksimassa muutaman tuijan, männyn ja kuusen oksan. Mitä muuta laittaisin lisäksi? Jotain leikkovihreää pitäisi varmaan käydä kukkakaupasta ostamassa. Mitkä edulliset mutta näyttävät vihreät tai kukat/oksat tuohon sopisi lisäksi?
Vinkkejä kaivataan.

Olen kesäisin sitonut omaksi ja sukulaisten iloksi monia kimppuja ennenkin, eli perusajatus ja kädentaidot ovat olemassa. Kesäisin on vaan niin paljon helpompi löytää luonnosta ja puutarhasta ilmaista materiaalia, joten nyt on vuodenajasta johtuen vähän enempi haastetta!

Kommentit (14)

Vierailija

Ei kauheasti kannata ihan kaikkee tunkee samaan kimppuun. Yksinkertainen on tyylikästä ja kaunista. Tuija on kaunis vihreä surukimpussa. Jotain muuta välivihreää tietysti tarvitset, jotta kimpusta tulee ilmava. Toimisikohan puolukka. Mustikanvarvut.
Sidotko kimpun pisaran muotoon?

Vierailija

Kuiva,lyhyt ja kippurainen luonnonoksakin voisi sopia tuohon keskustaan. Ja havuja vähän väleihin. Noista mainitsemistasi materiaaleista saa hienon kimpun, kukkakaupasta et tarvitse mitään.

Vierailija

Tukea kimppuun saat käyttämällä mustikanvarpuja (tai puolukkaa, jos on riittävän pitkää) tukena, lehdetönkin mustikanvarpu on mielestäni todella kaunista ja sopii luonnonläheiseen kimppuun.

Kaupasta ostettujen ruusujen varsi on todella lyhyt, joten kuvan pisaranmallista kimppua en lähtisi tekemään, vaan ihan pyöreän kimpun. Niitäkin hautajaisissa käytetään, rusetin kanssa kuten pisaranmallisiakin.

Vierailija

Täällä Tampereella on jo kunnolla lumi maassa, joten puolukan ja mustikanvarvut ja sammaleet täytyy unohtaa, ellei niitä saa edullisesti kukkakaupasta ostettua.

Mustikanvarvut olisivat kyllä olleet suosikkini, niitä käytänkin kesäisin eniten.

Ja osaan jonkinnäköisen spiraalin tehdä. En todellakaan ammattilaiselle pärjää, mutta saan kyllä kukat pysymään haluamissani paikoissa. :)

-ap

Vierailija

Kukkakaupasta voit käydä ostaa surulaitteen pohjan. Siis sen sienen. Osta joku kolmaskin materiaali kukaksi. Muuhun en ota kantaa.

T.floristi

Vierailija

Älä laita liikaa lajeja. Jos kukkalaitteessa on kuusta, tuijaa ja mäntyä, niin ... Kukkalaitehan laitetaan arkun ympärille kappelissa. Havukranssit lasketaan yleensä ulkona haudalle. Poikkeuksia toki on. 

Lasketaanko kukat arkun ympärille ennen siunausta vai siunauksen aikana? Kimpun pitää olla helposti käsiteltävä ja muiden joukkoon asettuva.  

Ja sekä ruusuja että krysanteemeja? Toisaalta, krysanteemeja on niin monta sorttia, että sopivuuden näkee vain näkemällä. 

Mieti syksyn värejä: keltaisia, oransseja, melkein ruskeita krysanteemeja + vähän tuijaa pohjaksi. Tuija/ sypressi on yleinen hautausmaiden puu. Jos laskette kukat arkulle kappelissa, mieti myös jotain kaunista runoa tai muistosanoja. Nehän surevat ottavat mukaansa siunauksesta. 

Hautajaiskukkien ei tarvitse olla sovinnaisia, ökyileviä tai synkeitä, ne voivat myös ilmentää vainajaa, sitä, mitä hän on merkinnyt sureville. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat