Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Heitättekö joulukoristeet joulun jälkeen roskiin?

Vierailija

Ihmettelen, miksi niin monissa jouluavun viesteissä pyydetään joulukoristeita - eivät kuitenkaan ilmeisesti kaikki ole kotinsa menettäneitä, vaan ihan normi työttömiä ym. Kyllä kai sitä jo 6-lapsisessa jne. perheessä on sen verran monta joulua vietetty, että koristeita on kertynyt...

Kommentit (9)

Vierailija

No daa! Ne on sitten ensi vuonna ihan sou laast siison. Kun pitäähän näille "vähävaraisille" olla kaikki muodin mukaista.

Juu en heitä, meillä on joulukoristeita vuosien ja vuosien takaa. Välillä karsin kun lapset askartelevat uusia.

Vierailija

Meillä on jopa monta vuosikymmentä vanhoja joulukoristeita, uusia ei juurikaan osteta. No, ainoastaan jotain hilettä tms. Meillä jouluun liittyy niin paljon perinteitä, ettei tulisi mieleenkään uusia joulukoristeita joka vuodeksi. Ja niistähän ne kaatopaikatkin täyttyvät, kertakäyttöroinasta ja -koristeista. Kannattaa kaupassa miettiä ostaessaan joulukoristeita, että onko tämä kertakäyttöroinaa, vai ostanko tämän vuosien käyttöä varten. Suosittelen sitä ehkä hinnaltaan vähän kalliimpaa, mutta vuosien käyttöön sopivaa koristetta.

Vierailija

No tottakai heitetään, meillä on oikein perinne, että pappa irrottaa sähköjohdon kuusesta, ja anoppi jatkaa siitä, eli kantaa koko roskan koristeineen päivineen tunkiolle!

Vierailija

Ei heitetä. Meillä on eri teemoja kertynyt vuosien varrella ja kaikki on omissa lootissaan kellarissa. Sieltä sitten napataan, kun ollaan päätetty, että mitäs tänä vuonna. Välillä tulee ostettua jotain uuttakin. Yleensä jokin käsityö tai vähän arvokkaampi koriste.

Jouluavun perheissä taitaa olla paljon kriisiperheitä. Voihan olla, että ne ovat rikkoutuneet siinä vanhempien temmellessä jouluviinin voimin... Tai sitten joutuvat muuttamaan usein, että se krääsä sitten viedään roskiin. jne.

Vierailija

Jos tuoreet kukkaset ovat koristeita, niin ne menevät "roskiin", siis omaan kompostiin. Varsinaiset koristeet ovat meillä esillä sukupolvesta toiseen. On jo edesmennneen vaarin puutöitä 50 vuoden takaa, on 1920-luvun lasipalloja kuusessa jne.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat