Isännöinnillä ei ole velvollisuutta puuttua järjestyshäiröihin

Vuokralainen

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19950481#L8

Luin huoneenvuokralakia ja siellä puhutaan vuokranantajan (tai isännöitsijän) oikeudesta puuttua jäjestyshäiriöihin, mutta ei velvollisuudesta.

Tämä vähän valottaa sitä miksi VVO:n ja SATO:n isännöinti on äärimmäisen laiska puuttumaan järjestyshäiriöihin vuokrataloissaan. Ja miksi puuttuisikaan, jos vuokranmaksussa ei ole ongelmia. Insännöitsijä palvelee asuntosijoitusyhtiötä ja tärkeintä on tulovirta ja pienet isännöintikustannukset.

Teatteri asuntosijoitusyhtiön isännöinnin kanssa voi olla siis turhaa. Isännöinti kyykyttää myös asukkaita omintakeisilla vaatimuksillaan kerätä paperisia valituslomakkeita (sähköposti ei kelpaa) useiden asukkaiden allekirjoituksilla varustettuna, eikä sen sittenkään tarvitse tehdä mitään!

Lakia pitää muutta siten että isännöitsijällä on ehdoton velvollisuus kuunnella asukkaita ja toimia (tai saa sakkoa) tai sitten selventää lakia siten että järjestyshäiriöt kuuluvat aina poliisille ja käräjäoikeudella on oikeus purkaa vuokrasopimus vuokranantajan ohi.

 

 

 

 

Kommentit (3)

Vierailija

Kyllä meidän talosta on saanut yksi turkkilainen perhe häädön, mutta hidasta se on. Isännöitsijä on pyytänyt raportoimaan heti kaikeasta poikkeavasta. Täällä kun on toinenkin perhe.
Lähitapiolam asunto.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat