Voisko joku vastata, onko jouluvaloja tapana pitää yölläkin päällä??

Vierailija

Tarkotan nyt noita ikkunoissa olevia jouluvaloja. Laitatteko ne aina yöksi kiinni vai annatteko olla yönki päällä? Pihakuusessa meillä on valot ja siinä saa olla ihan yötä päivää päällä, samoiten kun terassin kaiteessa.

Miten ihmisillä on tapana tehdä noiden ikkunavalojen kanssa? 

Kommentit (14)

Vierailija

Pidän aina päällä. Yöllisten kulkijoiden iloksi. Itsekin niin kovin nautin, kun koiraa joskus myöhään ulkoilutan siitä, kun yössä hohtaa iloisia jouluvaloja.

Vierailija

Mulla on noita koristevaloja ympäri kämppää, ympäri vuoden (ja vuorokauden) ne on päällä. Ne on neutraalin valkoisia, eli en pidä niitä jouluvaloina vaan ihan ympärivuotisina koristevaloina.

Vierailija

Eli erilaisia tapoja ihmisillä :) Ite en tiedä, miten tekisin. Aika syrjässä asun, joten yöllä täällä ei kulje satavarmana ketään, paitsi muutama auto korkeintaan. Mut eihän siitä haittaakaan olisi, vaikka ne päällä yölläkin pitäisi.

Miten tästäkin asiasta voi tulla niin iso vaiva... :D Kun mietin, jätänkö yöksikin päälle vaiko en!

AP

Vierailija

Mä kyllä sammuttelen sisävalot yöksi. Ei meidän perällä kukaan (ainakaan rehellinen kulkija) yöllä liiku, joten miksi tuhlaisin sähköä ja ottaisin tulipalon riskin? Ulkovalot on asia erikseen. Jos pihakuusi roihahtaa, niin menköön...  

Vierailija

Jos menen aikaisin nukkumaan jätän kaikki päälle, mutta jos valvon pitkään niin sammutan yöksi. En pidä ulkovaloja päivällä päällä. Yhdet valot on joissa muuntaja lämpenee jonkin verran, joten sitä en uskalla jättää päälle pitkäksi aikaa.

Vierailija

Mulla ei ole varsinaisia jouluvaloja, mutta osa kausivaloista palaa yönkin, osa ei. Riippuu miten paljon häiritsee. Ulkovalokin puusta sammuu yöksi.

Vierailija

Sammutan yöksi niin sisällä kuin ulkona parvekkeen kaiteella olevat valot. Sisällä olevien palaminen tuntuu tuhlaukselta siksi, että emme ole niitä näkemässä, kun nukumme, ja öisin täällä kaupungin lähiössä on aika vähän ihmisiä kulkeilla, joten ei valoista ole juuri kukaan ulkonakaan nauttimassa. Ja valoja täällä on muutenkin: katuvalot, pihavalot ja talojen rappunumerovalot.

Laitan kaikki jouluvalot vasta itsenäisyyspäivänä. Sisävalot poistan loppiaisena, parvekkeen kaiteella saa olla tammikuun lopulle asti.

Vierailija

Ajastimella olevat sammuu 23 ja syttyy taas 7:30 ja palaa sen aikaa että ehtii töihin lähteä/tulee valoisa.

Sisällä sammutan ne mitkä häiritsee nukkumista. Alakerrassa taas kynttelikkö toimii joulukuussa yön kulkuvalona ja pöytälamppu on sammutettuna.

Ulkona palaa yön läpi joku valo, joko kuistin "jouluvalo" tai kuistin kattolamppu. Ihan sillä että tiellä kulkevat näkee että tässä on talokin... vaikka kukapa meille ennakoimata keskellä yötä on tulossa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat