Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

4-vuotiaan käytös

Vierailija

Mulla ei ole omia lapsia niin kertokaa te joilla on noin nelivuotiaita että millaisia käytöstapoja sen ikäisiltä voi odottaa? Osaako teidän 4-v:t esim. kiittää ja tervehtiä? Lyökö ne toisia? Kuinka pitkään ne pystyvät odottamaan turhautumatta?

Kommentit (4)

Vierailija

Öö..osaa puhua ja kiittää ja jutustella..osaa oottaa vuoroansa noin nanosekunnin..nyt tullut uusi mukava vaihe..just pyysi lisää juomaa..siis vaan juomaa ja sanoin että mehu loppu,ota maitoa niin sellanen teatraalinen "auuuhhhh" ja maailma katuu siihen..varmaan naapuri tippu penkiltä tosta ulvasusta..

Vierailija

Usein pitää muistuttaa kiittämään, tervehtii kyllä ja on puhelias. Oma ei juuri lyö (pk:stakin kuultu), mutta tämän ikäiset kyllä usein muksivat. Kyllä jaksaa odottaa vuoroaan aika hyvin, mutta muuten pettymyksen sietoa opettelee.. Esim. jos lempilusikka on tiskissä, kieltäytyy syömästä, tiputtaa toisen lusikan lattialle ja aika kiivas sananvaihto (/lapsen huutokonsertti) saadaan kuulla ennen kuin rauhoittuu syömään. 

Vierailija

..ja muksii ainakin veljiään..oikein sellanen raivo tärinä ja sitten isoveli läks..nipistelee,muksii,aina täytyy koittaa missä se toisen raja kulkee ennenkuin raivostuu..tyttölapset *puuuh*

Vierailija

Meillä hyvin samanlainen 4-vuotias kuin vastaajat 2 ja 3 (sama vastaaja?) Voi sitä draamaa, jos ruoka on väärää tai ketsuppia ei ole oikeissa paikoissa. Huvittavinta on, että "kohtauksen" jälkeen lapsi vain tyynesti ilmoittaa tulevansa nyt syömään. Istuutuu rauhallisesti pöytään ja alkaa syödä. Me kun ei kauheasti reagoida näihin kiukunpuuskiin vaan annetaan meuhkata. Poistetaan vain ruokapöydästä ja sanotaan, että tervetuloa kun olet rauhoittunut.

Isoveli saa tuta pienemmän kiukun (sitä härnäyksen määrää) eikä isovelikään kakkoseksi jää.

Enää ei lyödä (kuin isoveljen kanssa tapellessa). Pienempänä se oli suurempi ongelma.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat