Vauvalle tehtävä kuulokoe

Vierailija

Hei, meidän vauvalle tehtiin parin viikon ikäisenä uudestaan kuulotutkimus, koska syntymän jälkeen se ei vielä läpäissyt testiä. Ihmettelin kun hoitaja tällä kertaa käsitteli korvia melko kovakouraisesti, että voiko se aiheuttaa lapselle/ lapsen kuulolle jotain haittaa? Tälläkään kertaa vauva ei reagoinut mitenkään eli saamme ajan korvaklinikalle jatkotutkimuksiin... Haluaisin nyt kuitenkin varmistuksen, että tuosta "korvien tonkimisesta" (jolta se näytti) ei ole mitään lisähaittaa lapselle.

Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

Kommentit (1)

Mia Terveydenhoitaja
Seuraa 
Liittynyt8.6.2015

Hei,

en ole ollut näkemässä tuota tilannetta niin en osaa sanoa oliko tutkimus asianmukainen. En kuitenkaan usko, että hoitoalan ihminen haluaa tahallaan tuottaa vahinkoa asiakkaalle.

Jotkut tutkimukset saattavat vanhempien silmissä näyttää todella inhottavilta, varsinkin jos lapsi itkee kovasti. Tarkoituksena on kuitenkin aina tutkia ja hoitaa, ei tuottaa vahinkoa.

Vauvoille tarkoitetut tukimusvälineet ovat vauvojen anatomialle sopivia ja hoitohenkilökunta on saanut koulutuksen niiden käyttöön. Oikein käytettynä ne eivät aiheuta vahinkoa lapselle.

Hyvä, että olette päässeet jatkotutkimuksiin. Voit ottaa tutkimuksen aiheuttaman huolen puheeksi korvaklinikalla. Siellä osataan varmasti selittää, miksi tutkimus näytti sellaiselta kuin se sinulle näytti.

t. Mia, terveydenhoitaja

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat