Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

12-v. tyttöni on kirjeenvaihdossa viisikymppisen miehen kanssa

Vierailija

Sain selville, että 12-v. tyttöni on kirjeenvaihdossa viisikymppisen miehen kanssa. Tytöllä oli viime talvena kirjeenvaihtoilmoitus yhdessä lasten/nuorten lehdessä ja mies oli vastannut siihen. Olen lukenut miehen kirjeet (tytön suostumuksella) ja kaikki on ollut asiallista. Mies ei ole tehnyt mitään epäilyttävää, kuten lähetellyt lahjoja, puhunut tuhmia tai udellut liian henkilökohtaisia asioita. Kuviakaan ei ole vaihdettu. Kirjeet on käsitellyt ihan kevyitä arkisia asioita ja mies on mm. kannustanut tyttöä panostamaan koulunkäyntiin, vaikka se ei tyttöä kiinnosta.Ainoa mikä pistää silmään on miehen ikä. Äitinä en voi olla kantamatta huolta nuoresta ja ymmärtämättömästä tytöstäni. Mikä saa keski-ikäisen miehen kirjoittamaan tuntemattomalle lapselle?

Mitä tässä tilanteessa kannattaa tehdä? Tahtoisin kirjoittelun loppuvan, mutta pelkään että kielto vain johtaisi siihen että yhteydenpito jatkuu salaa netissä.

Kommentit (14)

Vierailija

Aika jännä. Voihan hän olla olla kilttikin, mutta täytyisihän hänen ymmärtää miltä heidän kirjoittelunsa vaikuttaa. Pedofiili voi aluksi vaikuttaa ihan kiltiltä.

Vierailija

Kauan he ovat siis vaihdelleet kirjeitä? Kuten on jo tuossa mainittu, pedofiilit vaikuttavat aluksi hyvin kilteitä ja harmittomilta. Terveisin: omaa kokemusta asiasta, tytär joutui pedofiilin uhriksi netissä

Vierailija

Kirjoita miehelle ja kysy että miksi hän kirjoittelee tyttärellesi?

Tulee mieleen isäni 5kymppinen kaveri. Hän ei pysty saamaan lapsia ja vaimo otti ja jätti n15 vuotta sitten. Vaimo meni naimisiin puoli vuotta eron jälkeen ja sai uuden miehen kanssa liudan lapsia.

Isäni kaveri pitää lapsista. Hänellä on hirmuinen lapsenkaipuu (kyllä miehelläkin voi olla vahva vauvakuume!). Hänen lähipiirissään ei ole lapsia ja usein isäni kutsuu hänet kylään jos olen lasteni kanssa tulossa käymään.

Voisin kuvitella että hän voisi alkaa kirjeenvaihtoon. Toisaalta isäni on suositellut hänelle "vara isä" toimintaa ja hän viettääkin nykyisin viikottain jonkun lapsen kanssa aikaa ihan jonkun järjestön kautta.

Vierailija

Voit ottaa yhteyttä siihen mieheen. Sillä selviää mitä ajaa takaa? Kai? Tai sitten ei. Jokatapauksessa tarkkana tossa pitää olla.ja lapsen kanssa pitää puhua noista peloistasi. Ne lienee ihan aiheelliset asiat käsitellä. Ja lapselle kertoa millaisia tyyppejä on olemassa. Tuosta ei toki tiedä.

Ehkä ei tosiaan kannata kieltää...mieluummin kannattaa avoimesti lapsen kanssa jutella. Lapsihan on vilpitön.

Kaikki aikuiset ei ole epäluotettavia, jotka ajallaan nuoren kanssa olla yhteydessä. Pidä korvat ja silmät auki ja ole avoin lapselle. Luulen, että hänkin on sinulle...niinkuin kuulostaa. Aika näyttää haluaako hän olla yhteydessä pidempään.

Vierailija

7 vielä. Aloin miettimään vielä tota kirjoitustani.

En kyllä sittenkään usko että ap:n lapsen kirjekaverilla on ihan puhtaat jauhot pussissa. Isäni kaveri ei kyllä selailisi jostain lasten/nuorten lehdestä kirjekavereita. Hän vihaa suuresti kaikkia pedofiileja eikä missään nimessä tuolla lailla vanhemmilta salaa alkaisi viestittelemään lapsille.

Vierailija

Mulle tuli mieleen, että mies saattaisi olla asperger tai lievästi keva tms. Ei siinä tietenkään mitään pahaa, hyvä että on harrastus :)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vieläkö kirjeenvaihtoa muka harrastetaan?

Kyllä harrastetaan. Ainakin Koululaiseen tulee niin paljon kirjeenvaihtoilmoituksia, ettei kaikkia pystytä julkaisemaan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat