Edullisia mutta terveellisiä ruokia?

Vierailija

Talvilomareissu on nyt varattu, mutta rahaa pitäisi saada vähän säästöön...Eli rantaloma täysihoidolla varattu ja rahatkin reissuun on olemassa mutta ikävästi vain lähtee pahanpäivän varalle säästetyistä...

Ajattelin säästökuurin aloittaa ja nyt hakisin säästöjä ruokaan...

Meillä on kolme urheilevaa lasta eli monipuolista ja terveellistä ruokaa pitää olla, ei mitään makaronia ja tonnikalaa vaan ihan kunnollista ruokaa mutta edullista.
Lisähaastetta on siinä, että pitää olla kohtalaisen nopeasti valmistuvaa, kun käyn töissä ja vapaa-ajat kuskaan lapsia treeneissä. Lisäksi ruoka ei monestikaan saa olla kovin raskasta, että jaksavat treenata.

Lisäksi raaka-aineiden pitäisi olla pääasiassa kotimaisia, kannan osani Suomen talouden tervehdyttämiseen. Lisäaineita kaihdan sekä säilykkeitä.

Kertokaa vinkkejä pliis!

Kommentit (7)

Vierailija

Hm, noilla kriteereillä pyydä mummo tekemään. Perunasäkki mukaan ja  kylmälaukku täyteen marjoja pakastimesta.

Jos ei ole mummoa, niin perunasäkki ja marjalaukku auttaa pitkälle.
Perunaruokia

- muusi kalan kanssar

-rieskat
-lohkoperunat

-uuniperunat

-uunijuurekset

- lihakeitto

Vispipuuro on hyvä välipala, varsinkin jos tekee kauramannasta. on terveellinen ja lapset syö miellään,

Tärkein viimeksi: suunnittele! käy kaupassa ain 1-2 krt viikossa

Vierailija

Osta kaikki ruoka normaalirasvaisena, myös liha. Sellaista ruokaa kuluu vähemmän, koska se pitää kylläisenä pitkään.

Ja on vieläpä halvempaa kuin kevyt-ruoka.

Vierailija

Mä olen huomannut, että sellaista kuin "nopea, halpa ja terveellinen" on vaikea keksiä. HIDAS, halpa ja terveellinen on paljon helpompi toteuttaa: Yksi tai kaksi iltaa viikossa, noin tunti ylimääräistä kokkausaikaa ja raastan, pilkon, suikaloin valmiiksi jääkaappiin aineksia ja teen vaikka pari-kolme eri ruokaa valmiiksi kerralla. Suunnitelmallisuudella säästää tosi paljon!

Vierailija

Olen töissä suuressa automarketissa ja käyn kaupassa päivittäin. Uskon että tapani tulee edullisemmaksi kuin pari kertaa viikossa ostosten tekeminen, kun voin päivittäin ostaa -30% tuotteita.

Nyt oikeistaan haluaisin vain  ruokavinkkejä, että  on valmiina ideat kun jotain raaka-ainetta saan edullisesti. Vasta ostin mm.  lohta kun oli fileenä 7,95€/kg, oli vielä laputettu -30%  ja sain siitä vielä henkilökunta-alennukset

T:ap

Vierailija

Lohtahan on ollut nyt usein 4,90, jopa 3,90/kilo kokonainen kala. On tuokin edullinen, mitä ostit fileenä. Vinkki: graavaa osa joulua varten. Eli suolaa ja mausta ja laita pakkaseen. Sulatus mahdollisimman viileässä, niin graavaantuu samalla kun sulaa.

Juuresletut, terveellistä ja hyvää, kts. resepti k-ruoka.fi. Tosi hyviä, ohjeen lisäksi lisäämme taikinaan vielä 1 perunan. Lisukkeeseen emme laita kinkkua, vaan lisukkeena ihan kermaviiliä, jossa ruohosipulia (tai tilliä tai purjoa).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat