Viiltävä vatsakipu

aloittaja

Hei ! Mulla alkoi nyt kolmas viikko, kun on päivittäin viiltävää alavatsakipua joka johtuu ilmeisesti ilmasta. Kipu on aina vasemmalla lonkkaluun vieressä tai ihan keskellä alavatsaa. Kipu on välillä niin pahaa, etten uskalla liikkua sen aikana kun viiltää niin kovasti. Yksi päivä autoa ajaessa tuli tuo kipu ja yritin vain suoristaa itseäni. Mietin että pysähdynkö vai en, sillä kipu oli niin kamalaa, mutta sitten se meni onneksi ohi. Olen raskaana, MUTTA kivut eivät ole raskaudesta johtuvia, sillä näitä on ollut ennenkin. Alkoivat joskus 3v sitten. Alkuun saattoi joskus satunnaisesti kävellessä tulla se viilto ja oli pakko pysähtyä. Myöhemmin kipua tuli muutenkin, sängyllä maatessa, pissalla.. välillä joutui pissalla ollessa ottaa seinistä tukea kun viilsi niin lujaa. Ilmasta uskon johtuvan siksi, että usein näinä päivinä kuuluu pulina/möyrinä kun ilma liikkuu. Eilisilta oli taas tosi paha, ei uskaltanut ees nopeasti kylkeä kääntää... Koko yön ilmaa tulikin sitten ulos, mutta nyt taas tänään ilmaa ei tule ulos ja kivut vähän koventuvat. Onko tällainen normaalia ja mistä voi johtua, että ilma(?) aiheuttaa noin kovia kipuja ?

Kommentit (3)

Mia Terveydenhoitaja
Seuraa 
Liittynyt8.6.2015

Hei,

vatsan ilmakkuus ja ummetus voivat aiheuttaa koviakin kipuja. Kun suolistoon muodostuu paljon ilmaa, se kerääntyy yhteen paikaan ja tekee ilmatukoksen, joka on kivulias.

Oletko kokeillut Cuplatonia tai Disflatyliä ilmakkuuden helpottamiseksi? Nämä lääkeaineet pilkkovat ilman pienemmiksi kupliksi, jolloin se lähtee helpommin liikkeelle ja poistuu luonnollista tietä. Molempia saa ilman reseptiä apteekista.

Oletko huomannut, että tietyt ruoka-aineet aiheuttaisivat näitä oireita? Jotkut saavat koviakin vatsaoireita kotimaisista viljoista, ilman että kyse olisi keliakiasta, tietyistä kasviksista (kaalit, sipuli, palkokasvit) tai makeutusaineista. Voisit tutustua vatsaystävälliseen FODMAP- ruokavalioon ja kokeilla, jos se auttaisi kipuihisi. FODMAP:sta löytyy paljon tietoa sekä suomeksi että englanniksi googlettemalla.

Toivottavasti apu kivualiaaseen vaivaan löytyisi näistä neuvoista.

t. Mia, terveydenhoitaja

Vierailija

Oireet eivät liity millään tapaa syömiseen. En ole välttämättä syönyt hetkeen silloin kun kivut tulevat. Myöskään ummetusta ei ole. Onko siis ihan normaalia että kivut voivat olla niin lujia ettei välttämättä pysty edes liikkua ? Ja joskus kipuja ei ole ollut aikoihin ja yhtäkkiä jotain tehdessä saattaa vaan tulla niin kova viillon tunne, että on pakko pysähtyä. Cuplatonilla ei siis voi ainakaan noihin vaikuttaa, tämän hetken tilanteeseen siitä saattaisi olla apua, kun on kestänyt jo pidempään yhtäjaksoisesti.

Mia Terveydenhoitaja
Seuraa 
Liittynyt8.6.2015

Hei,

vatsa voi reagoida vasta seuraavana päivänä edellisen päivän syömisiin, joten yhteyttä tiettyyn ruokaan voi olla vaikea havaita. Herkkä suolisto voi reagoida todella voimakkaastikin ja kipu olla kovaa.

Jos seurannasta huolimatta vaiva ei tunnu liittyvän syömiseen, on varmasti parasta käydä lääkärin vastaanotolla. Vatsavaivoille on joskus vaikea löytää syytä, joten niiden kanssa joutuu usein olemaan kärsivällinen.

t. Mia, terveydenhoitaja

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat