Pappien vaitiolovelvollisuus?

Kunhan mietin

Onko sitä olemassa, jos ajatellaan lastensuojelun näkökulmasta? Voivatko papit, ripin kuultuaan, olla tekemättä lastensuojeluilmoitusta vai onko heillä velvollisuus tehdä lasu?

Kommentit (4)

Vierailija

Kyllä kai papit joka seurakunnassa saa kuulla seurakuntalaisistaan tai seurakuntalaistaan. En oikeastaan tiedä asiasta. Kiinnostaa vain, jos heille kertoo luottamuksellisesti omista asioistaan, esim päihteiden käytöstä, tuleeko heidän olla yhteydessä sosiaaliviranomaisiin?

Olen miettinyt asiaa ihan tämän palstan perusteella, kun alkoholiongelmaiset keskustelivat tässä taannoin avun hakemisesta.

Ap.

Vierailija

No tämä on pelkkää mutua, mutta olettaisin, että protestanttien kohdalla se on vähän papista kiinni, minkä kokee omaksi velvollisuudekseen, kun kerran mitään virallista rippisalaisuutta ei ole.

Katolisilla papeilla on ehdoton rippisalaisuus. Mutta katolinenkin pappi varmasti vahvasti painostaisi henkilöä hakemaan itse apua, jos tilanne on ulkopuolisille (tässä tapauksessa lapsille) haitallinen. Tai toivottamalta tuntuvassa tilanteessa sitten toimisi jotain muuta kautta, tavalla, joka ei riko rippisalaisuutta.

Vierailija

No ihan varmasti on, jos lapsi on vaarassa itsensä tai muiden tekojen tai tekemättä jättämisten vuoksi. Vaikka onhan näitä juttuja, että esim. pedofiliaa on pimitetty...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat