Millaisia ovat koiranaiset

Vierailija

Siis nainen jolla koira tai koiria (ollut aina) ja harrastaa niiden kanssa. Nyt saa yleistää :-)

Kommentit (11)

Vierailija

Riippuu, mitä harrastaa ja minkä rotuisia koiria. Palveluskoiraharrastajat on rekkalesbon oloisia, agilitytytöt taas nättejä, urheilullisia blondeja.

Vierailija

Oletan, että koiranaisella tarkoitetaan vähän eri luokan koiraharrastusta kuin tavallisella "koiranomistajanaisella" (= kouluttaa koirastaan täyspäisen ja lenkittää, muttei muutoin harrasta).

Usein melko vaatimattoman näköisiä, myös ollessaan viihteellä. Eivät välttämättä rumia, mutta seinäruusuja. Mutta plussana mainittakoon, että ylipainoista koiraharrastajaa en muista koskaan nähneeni, mikäli hoikasta tai normaalista rungosta tykkää. Usein amis- tai amk-kouluttautuneita, harvemmin akateemisia.

Tuo on yleistetty, karkea näkemykseni. Ei tuohon muottiin kaikki mene, vaan jopa itsellenikin tulee mieleen tuttavapiiristä kaksi poikkeusta: molemmat nättejä ja näyttäviä naisia, jotka ovat kuitenkin hyvin epävakaita luonteita ja ilmiselvästi mt-ongelmaisia. Em. syistä toinen käynyt vain peruskoulun. Mutta valtaosa on kuitenkin tuollaisia aiemmin mainitun tyyppisiä.

Vierailija

Ylipainoisia koiraharrastajia näkee kyllä tuolla kentillä ja kehissä tosi paljon! Agikentilläkin, vaikka agiharrastajat ovat varmaan koiraporukan "kaunottaret". Palveluskoiranaiset ovat usein miehekkäitä ja kovaäänisiä. Tokossa ja näyttelyissä näkee laidasta laitaan. Aika paljon on kyllä jonkinasteista mielenterveysongelmaista mukana, en tiedä mistä johtunee.

Vierailija

Sellaisia urheilullisiin vaatteisiin pukeutuvia naisia, joiden ulkonäkö ei tylsyydessään herätä tunteita mihinkään suuntaan.

Vähän rasittavia, puhuu koiristaan jatkuvasti.

Vierailija

Jostain syystä olen huomannut, että suuri osa hevarihenkisistä noin 20-35-vuotiaista naisista on joko koira- tai kissaharrastajia. En tarkoita, että "koiranaiset ovat yleensä hevareita", vaan että hevarinaisten keskuudessa koiraharrastus vaikuttaa olevan suositumpi kuin keskimäärin.

No tässäpä sitten stereotyyppinen, yleistävä kuvaus tästä ihmistyypistä: Koiran kanssa asutaan suht pienessä kaksiossa. Koira tyypillisesti suuri, tai sitten niitä on monta. Koira(t) otetaan sänkyyn viereen nukkumaan. Eivät ole järin kiinnostuneita sisustuksesta - verhot, matto, keittiön pöydän vahakangas ja feikkimariskooli ovat lempiväriä, mutta muutoin on sisustettu (tai siis jätetty melko pitkälti sisustamatta) koiran ehdoilla. Asunnossa ja naisessa on vieno koiran tuoksu, mustanpuhuvassa vaatetuksessa koirankarvat näkyvät hyvin.

Arkena koirien kanssa ulkoillessa touhutaan pitkä, roikkuva tukka tiukahkolle ponnarille vetäistynä. Hiusten musta väri luo voimakkaan kontrastin meikittömille kasvoille ja hailakoille kulmakarvoille. Yllä on tuulitakki ja mustat paksut kolitsihousut, joskus voi olla harmaat. Illalla lähdetään baariin ja meikataan silmät raskaalla kädellä. Musta polyesteri-/trikoomekko tai -toppi paljastaa viettelevästi koira-aiheisen tatuoinnin olkapäässä, rinnassa tai yläselässä, esim. koiruleiden nimet, naamakuvat tai tassunjäljet pentuajalta. Osa fanittaa lisäksi kaikkea susiaiheista, esim. susitatuointeja tai susipetivaatteita tai susipyyhkeitä.

Mitään yhdistäviä luonnevikoja en ole havainnut. Ovat monet varmasti varteenotettavia kumppaneita koiramiehille, tai ainakin sellaisille, jotka ovat valmiita ryhtymään parisuhteen myötä koiramieselämään, sillä koirat tulevat olemaan suuri osa arkea ja yhteisiä keskustelunaiheita.

Noista hevarihenkisistä kissanaisistakin saisin laadittua tarkan luonnehdinnan, mutta sitähän tässä ei kysytty. 

Vierailija

En kyllä oikeasti keksi mitään selkeää stereotyyppiä. Kyllä koiran tai koirien omistaminen sen verran yleistä on, että ihan kaikenlaisia ihmisiä meihin mahtuu. 

 Esim. itselläni on 2 koiraa ja harrastan agilityä ja tokoa. Olen ylipainoinen, mutta muuten välitän paljonkin ulkonäöstä: pukeudun naisellisesti ja hyvin, meikkaan, värjään ja laitan hiuksiani. Kotona meillä on minimalistinen, japanilaistyylinen sisustus. Ainoat sallitut värit on musta, valkoinen ja hopea (myös koirat sopii näihin väreihin ;) ). Luen fantasiakirjoja ja pelaan tietokoneella. Olen tekniikan akateeminen ja it-alalla. En puhu juurikaan koirista ihmisten kanssa. Mutta kyllä ne nukkuu sängyssä mun peiton alla ja saa makupaloja aina kun minäkin jotain syön.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat