Haluaisin tehdä tutkimuksen siitä onko päiväunista hyötyä KAIKILLE lapsille

Vierailija

ja voisiko niistä olla toisille peräti haittaa. Nykytutkimukset hehkuttaa yksinomaan päiväunien hyödyllisyyttä ja syyllistää vanhemmat jotka eivät riittävän määrätietoisesti tarjoa päiväunia lapsilleen.

Mitä mun täytyy mennä opiskelemaan? Pitääkö olla yliopistotason opiskelut vai tekevätkö esim. amk-tason opiskelijat tutkimuksia. Vai voisinko kenties lähihoitajana tehdä tutkimuksen vai pitääkö siinä olla aina isompi organisaatio mukana uskottavuuden takaamiseksi. Rahoitustakin varmaan vaaditaan ja pitkää aikajännettä.

Kommentit (2)

Vierailija

Lienee aika hankalaa saada tietoa KAIKISTA lapsista.

Mutta tee vaikka sadan lapsen otos, kertoohan sekin jotain.

Tee kysely täällä, materiaalia riittänee ja ehkä halukkuuttakin vastaamiseen löytyy. Minä ainakin vastaan mielelläni.

Muutama kysymys selvittää asian helposti.

Vierailija

Mielestäni siitä pitäisi tehdä vähintään kuukauden mittainen seuranta jossain päiväkodissa (tai useammassa) jotka sitoutuu tutkimukseen. Tosin sellaisia voi olla vaikea löytää sillä jossain opintojen vaiheessa lto:t on ohjelmoitu uskomaan että päikkärit on yhteiskuntakelpoisen lapsen elinehto.

Täytyisi saada vanhempien suostumus, kartoittaa alkutilanne, valita verrokkiryhmät, tehdä tutkimus ja sen seuranta, koota aineisto ja kirjata johtopäätökset.

Ennakko-oletukseni on että suurin osa lapsista tarvitsee päiväunet ja ne ovat hänen kehityksensä kannalta välttämättömät. Mutta uskon että 10 - 30% lapsista pärjäisi ilman päiväunia ja joku prosentti jopa kärsii siitä että joutuu pitämään tarpeettoman pitkän lepotauon kesken päivän.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat