Tiedätkö sinä mitään pienestä, mutta ihmeellisestä maasta nimeltään Libanon?

Vierailija

Libanon, suvaitsevaisuuden, avointen rajojen ja avoimuuden mekka, monikulttuurisuuden esikoislapsi vuonna 1965. Todella, jos historiaan pitäisi katsoa, Libanon on ainoa esimerkkimme monikulttuurista historiassa.

Tarjoan teille, Libanonin tarinan: https://www.youtube.com/watch?v=PFO1AtjoUoo&t=2m11s

Kommentit (2)

Vierailija

Tässä toinen klippi Libanonista. Jonkin verran vähemmän sivistynyttä touhua kuin meillä ja sunnit sekä shiiat toisiaan vastaan, niin kuin Irakissa ja Syyriassa. Ihan rauhan aikana näin, vaikka Isis yrittääkin aloittaa sotaa sunnien ja shiiojen välillä myös Libanonissa. Rauhan uskonnon eri suuntausten kiista jatkunut vuosikymmeniä ja vuosisatoja. Kiista opista on tosiaan samaa tasoa kuin kiista siitä tuleeko pukki ovesta vai savupiipusta, mutta ne joille uskonto on kaikki kaikessa on ero elintärkeä.

https://www.youtube.com/watch?v=MwHLXNj7fXE

Uutinen eiliseltä

http://yle.fi/uutiset/analyysi_kun_isis_iskee_lahes_kotiovella/8453359

ei ap.

Vierailija

Minulla on jo vuosia ollut eräs ystävä ja tuttu työn puolesta Libanonissa, kristitty. Hän on monta kertaa pyytänyt käymään mutta sitten on taas tullut jokin pommi-isku ja koko maa on raunioina.

Viimeksi siellä oli rauhallista 2000 luvun alkupuolella. Hienoja ravintoloita kulinarisine herkkuineen, laadukasta viiniä (kristittyjä on todella paljon), muotia, eurooppalaista kulttuuria. Kansa asui sulassa sovussa vaikka oli eri uskontoja ja näkemyksiä. Ulkopuolisista syistä Beirut pommitetaan aina muutaman vuoden välein maan tasalle ettei mikään kehitys olisi mahdollista.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat