Omistusasunto vai asumisoikeus?

Vierailija

Ollaan etsimässä uutta kotia. Laittaako vanhan myyntivoitto (uuteen) asumisoikeusmaksuun ja elää jatkossa lainatonta elämää vai sijoittaa kertynyt omaisuus uuteen kotiin (vanhaan taloon / asuntoon)?

Kommentit (5)

Vierailija

Omistus, jos kerran sellaiseen on varaa. Aso on mun mielestä omassa tilanteessani hyvä ratkaisu: rahat oli jo valmiiksi, työt pätkittäisiä/epäsäännöllisiä joten lainan saaminen ei onnistu eikä olisi järkevääkään. Riittävillä tuloilla ottaisin ehdottomasti lainaa ja ostaisin oman.

Vierailija

No, lasket kuinka paljon siitä omistusasunnosta olisi kustannuksia. Muista mahdollisen lainan ja vastikkeen päälle myös tulevat rempat. Sitten, kuinka paljon asumisoikeusasunnosta on kuussa kustannuksia. Luultavasti hieman enemmän kuin omistusasunnosta. Jos saat omistusasuntoon sijoittamasi pääoman sijoitettua niin, että se tuottaa yli tuon kustannuseron, kannattaa muuttaa asumisoikeusasuntoon.

Lisäksi voi hieman ottaa huomioon paikkakuntaakin. Muuttotappiopaikkakunnilla omistusasunto ei välttämättä ole kovin hyvä sijoitus, ts. et saa omiasi takaisin jos satut haluamaan.

Vierailija

Päädyin asoon, koska niin paljon riskittömämpi. Ei huvita ensin maksaa monta sataa tuhatta omistusasunnosta ja sitten siihen viereen muuttaa joku häirikkö eikä kämppää saa enää myytyä. Rip rahat

Vierailija

Mitä hyötyä asumisoikeusasunnosta oikein on? Saatan olla hieman yksinkertainen, mutten kertakaikkiaan keksi syytä miksi kannattaisi laittaa kymmeniä tuhansia pantiksi asuntoon, josta vielä maksetaan kuukausittain lähes saman kuin vuokra-asunnosta. Mitä etua asukas saa tästä järjestelystä verrattuna vuokra-asumiseen?

terveisin tyhmä

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat