halpoihin juuresruokiin ohjeits

Vierailija

Eli raha olis nyt tiukilla ja juurekset halpoja, joten kaipaisin jotain helppoja ja halpoja juuresruoka ohjeita. Siis pelkistä juureksista, ilman lihaa. Olen kyllä ihan lihansyöjä, mutta nyt on taloudellinen tilanne sen verran tiukka ettei ole varaa ostaa lihaa. Eikä myöskään mitään kalliita juustoja ja sensellaisia. Lähinnä juurespata kiinostaisi.

Mitä juureksia (porkkana, peruna, lanttu ja punajuuri nyt ainakin) ja mitä mausteita? Halpa hinta olisi olennainen asia ja kohtalainen maku tottakai myös.

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

Kaikkee vaan sekasin suikaleina. Myös palsternakka on hyvä. Kermaa desi ja tunti uuniin. Jos ei oo rahaa kermaan niinvedttä se desi. Mausteet maun mukaan.
Vaihtelee eri kerroilla niin ei tuu samanmakusta joka kerta.
Kermalla tulee tosi hyvä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kaikkee vaan sekasin suikaleina. Myös palsternakka on hyvä. Kermaa desi ja tunti uuniin. Jos ei oo rahaa kermaan niinvedttä se desi. Mausteet maun mukaan.
Vaihtelee eri kerroilla niin ei tuu samanmakusta joka kerta.
Kermalla tulee tosi hyvä.

Joo kermalla toki hyvä tulee, mutta kun se halpuus tässä olisi se juttu. Mites liha-, tai kasviliemikuutio sen veden kanssa?

Entäs ne mausteet? En ole siis aiemmin pelkistä juureksista pataa tehnyt ja siksi kyselen tyhmiä. Eli pippurin ja suolan lisäksi mitä muuta? Entä kuinka pieniksi ne juurekset pilkotaan, vai voiko jättää ihan reilun kokoisiksi lohkoiksi ja kaikkiko samankokoisiksi?

Vierailija

Hunaja sopii todella hyvin uunissa paistettuihin (paahdettuihin) vihanneksiin.

Suikaloi tai siivuta porkkanaa uunivuokaan. Sivele päälle hunajaa, ripaus suolaa. Ehkä myös oliiviöljyä.

Perunasiivujen päälle oliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa, pippuria, rosmariinia.

Peruna, porkkana ja lanttu ovat hyviä myös ihan höyrytettyinä. Kuori ja pilko höyrykattilaan. Höyryttäminen säilyttää hyvin vitamiinit.

Parsakaalia keitettynä ja gratiinissa.  Keitä suolalla maustetussa vedessä niin, että varret peittyvät veteen.

Gratiini: Vuokaan keitetty parsakaali paloina ja päälle munanmaito ja juusto. Uunissa kunnes hyytyy ja päältä kauniin ruskea.

4 dl maitoa/ruokakermaa

2 muna
1 tl suolaa
1/2 tl pippurisekoitusta

150 g juustoraastetta

Tee munamaito ja kaada parsakaalin (muitakin juureksia voi laittaa) päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Vierailija

Uunijuurekset

Kuori porkkanat, palsternakka, juuriselleri, lanttu ja sipulit. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.

Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja lisää joukkoon kasvikset.Kääntele muutaman minuutin ajan kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon siirappi, vesi ja suola. Kiehauta.

Laita ainekset uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 40 minuuttia.

http://www.makuja.fi/reseptit/uunijuurekset/

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Googlaa juurespata, juuressosekeitto, juuresmuussi jne.

Netti nenän edessä.

No niin tulihan se sieltä. Odotin tätä kyllä jo ihan ensimmäisenä ;)

Jos olisin saanut googlaamalla vastauksen niihin kysymyksiin joita nyt kyselin, niin tuskin olisin tätä ketjua aloittanut. Eli googlailtu on, mutta enpä ole pelkistä juureksista tehtyä pataa löytänyt, siis sellaista johon ei ole sotkettu lihaa, tai jotain muita kalliita aineksia. Soseet ja keitot taas ei niinkään kiinnosta.

Olen pahoillani, että avaamani ketjun otsikko häiritsee sinuaåå tuolla tuhansien muiden paljon tärkeämpien seassa siinä määrin, että jouduit oikein erikseen siitä tulla tänne avautumaan. Jaksamisia :)

Vierailija

No älä nyt höpötä.

http://ruoka.fi/reseptit/juurespata

http://www.savonsanomat.fi/erikoissivut/ruokajajuoma/lisakkeetjakastikke...

https://www.google.fi/search?q=juuressosekeitto+resepti&ie=utf-8&oe=utf-...

https://www.google.fi/search?q=juuresmuusi+resepti&ie=utf-8&oe=utf-8&gws...

Sieltä poimi ohjeita, muuntele, ota vinkkiä maustamiseen. vaikka ei sitä sulatejuustoa tai kermaa olisikaan. Voit skipata sosekeiton, jos ei kiinnosta.

Vierailija

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/154682/Juurespata/

5 perunaa
3 KESKIKOKOISTA PORKKANAA
1 Sipuli
pieni pala lanttua tai pieni nauris
pala juuriselleriä tai 2 vartta lehtiselleriä
4 dl lihalientä
1 laakerin lehti
5 maustepippuria
100 g maustettua sulatejuustoa ( paprika )
persiljaa

Ohjeet

Keitä kuorittuja, kookkaiksi lohkoiksi leikattuja juureksia hiljaisella lämmöllä pippurilla ja laakerinlehdillä maustetussa lihaliemessä. Kun juurekset on pehmenneet, lisää sulatejuusto. Kiehauta. Ripottele persiljaa päälle.

Tarjoa rapean maalaisleivän kera.

Vierailija

Ap, osta lisäksi linssejä, niitä saa todella halvalla etnisistä kaupoista. Pelkistä juureksista et saa valkuaista, linsseissä on sitäkin.

Sitten halpaa tomaattimurskaa purkillinen, samoin sipulia yksi tai kaksi ja muutama valkosipulin kynsi.

Kuullota silputut sipulit, laita joukkoon 1-2 ruokalusikallista currya, pippuria myös maun mukaan.

Sekaan pieniksi kuutioiksi kuutoitu palsternakka ja 2 pieniksi kuutioiksi kuutioitua porkkanaa. Pyörittele paistuvien mausteiden ja sipulisilpun joukossa hetki

Lisää huuhdeltuja ja valutettuja linssejä 2-3 desiä. Pyörittele minuutti, pari. Lisää tölkillinen tomaattimurskaa ja nestettä 7-10 desiä. Pane ensin vähän ja katso, paljonko kaipaat lisää, että tulee sopivan sakea keitto. Voit lisätä 1-2 kasvisliemikuutiota.

JOS on rahnaa, lisää purkillinen tuorejuustoa. Ei ole kuitenkaan must.

Tuosta saa 4-6 annosta. Hinnaksi tulee - jos ostat siis kilon pussin linssejä etnokaupasta viitosella - nelisen euroa eli noin euro per annos - viisi euroa jos laitat sitä tuorejuustoa.

Pelkät juurekset ovat toki sellaiseenkin hyviä, mutta tarvitsisit tosiaan sitä proteiinia. Esimerkiksi punajuurista saa monenmoista hyvää. Punajuurikeitto, bortsh-keitto...

Juuresten lisäksi muista kaali, voisit tehdä vaikkapa kasviskääryleitä. Nam!

Vierailija

Raasta missä tahansa suhteessa porkkanaa, mukulaselleriä ja lanttua. Kuullota jonkin aikaa pannulla ölyssä niin että raaste vähän muhenee. Laita seos kulhoon. Sekoita sitten mukaan kerma-munasekoitusta, suolaa ja valkopippuria niin että seosta on juuri ja juuri tarpeeksi sitomaan raasteseoksen yhteen. Laita sitten massa takaisin (teflon)pannulle  2-3 cm korkuiseksi kerrokseksi, ja ala kypsentää hiljaisella lämmöllä kannen alla. Kun röstilätty pysyy kasassa ja pohja on sopivan kullanruskea, käännä se ja paista vielä toiseltakin puolelta. Syödään kuumana.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Uunijuurekset

Kuori porkkanat, palsternakka, juuriselleri, lanttu ja sipulit. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.

Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja lisää joukkoon kasvikset.Kääntele muutaman minuutin ajan kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon siirappi, vesi ja suola. Kiehauta.

Laita ainekset uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 40 minuuttia.

http://www.makuja.fi/reseptit/uunijuurekset/[/quote]

No nyt ollaan asian ytimessä, kiitokset tästä!
Googlailin siis väärällä sanalla, kun laitoin juurespadan, enkä uunijuureksia. Noh pääasia että sain sen mitä hain. Ei siis ollut tämä avaus turha :)

Vierailija

11 lisää, että ei se lihakaan oikeasti kallista ole, kun miettii, mitä ostaa. Sikanautaa ei tarvita ruokaan kamalasti, siitä (400g)  ja makaronista, litrasta maitoa ja kolmesta munasta teet jo aika ison vuoallisen makaronilaatikkoa, hinnaksi tulee noin euro per annos. Et saa sen halvemmalla juureksistakaan - mutta maistuu hyvältä, jos olet pari päivää järsinyt juuresvuokaa.

Samaten isoon kattilalliseen hernekeittoa saat ainekset noin viitosella: pari porkkanaa, pussi herneitä, sikanautaa 400 g, mausteita. Taas noin euro per annos.

Broileri on myös hyvää ja halpaa. Kolmella eurolla saa jo hervottoman määrän kanankoipia (vähän ostopaikasta riippuen 1,5-2 kg), joista voi syödä sellaisenaan ja riipiä jämät kanakastikkeeksi. Voit syödä riisin ja vaikkapa uunijuureksien kera. Siitäkin saa - kun tekee kuusi annosta - annoshinnaksi noin euron.

Toisin sanoen juurekset joo, mutta kannattaa yhdistää mukaan hiukan lihaakin, tulee monipuolisempaa ja turvaat proteiinien saantia.

Anteeksi, jos tämä nyt silti ylittää budjettisi. Pelkistä juureksista saa annoksen toki vielä hiukan allekin euron.

11

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
No älä nyt höpötä.

http://ruoka.fi/reseptit/juurespata

http://www.savonsanomat.fi/erikoissivut/ruokajajuoma/lisakkeetjakastikke...

https://www.google.fi/search?q=juuressosekeitto+resepti&ie=utf-8&oe=utf-...

https://www.google.fi/search?q=juuresmuusi+resepti&ie=utf-8&oe=utf-8&gws...

Sieltä poimi ohjeita, muuntele, ota vinkkiä maustamiseen. vaikka ei sitä sulatejuustoa tai kermaa olisikaan. Voit skipata sosekeiton, jos ei kiinnosta.


Niin siis juurikin kyseiset ohjeet on tuttuja googlailustani ja niissä oli juurikin niitä ylimääräisiä kustannuksia tuottavia ainesosia. Miksi minun pitäisi alkaa soveltamaan itselleni epäsopivia reseptejä, kun varmasti on olemassa myös juuri sellaisia valmiita reseptejä, joita olen hakemassa?

Jos en kerran googlaamalla löytänyt juuri sitä mitä hain, niin miksi en sitä voisi täällä kysyä, eikö tällainen av-palsta ole juuri sitä varten?

No kävi niin kuin toivoin, eli sain vastauksia juuri siihen mitä hain ja siitä kiitos niille vastaajille, jotka ymmärsivät mikä oli hakusessa ja nyt sinäkin voit skipata tämän päivääsi haitanneen ketjun lopullisesti :)

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat