Suuri joulupuu keskustelu

Vierailija

pian on aika taas kaivaa enemmän tai vähemmän pölyttynyt tekokuusi varastosta esiin ja laittaa se edustavalle paikalle kotia koristamaan ja joulua juhlistamaan. Vaan minkä värinen tekokuusen tulisi olla; se lähes oikean vihreä, harmaan vihertävä, valkoinen vaiko peräti punainen? Minkä värinen kuusi tuo sen oikean joulun tunnelman teidän kotiinne? Entä onko teidän perheenne joulu täydellinen vasta jos olohuoneenne nurkkaa koristaa aito joulupuu, jonka huumaava tuoksu täyttää kodin? Onko tavallinen omasta tai vieraasta metsästä itse kaadettu ja kotiin kuljetettu suomalainen kuusi se tärkein joulun tekijä vai kelpaako torilta hankittu kasvatuskuusi yhtä hyvin? Ottakaapa kantaa ja kertokaa mielipiteitänne tähän joulupuuavaukseen, pikkujoulukausi on parhaimmillaan ja kauniisti koristellut kuuset luovat tunnelmaa jo useisiin kauppaliikkeisiin. On siis mitä parhain aika ajankohtaiselle keskustelulle!

Kommentit (8)

Vierailija

Aito kuusi joulun tuo sekä Havin kynttilät. Latvaan tähti hopeinen, oksille nauhat punotut sekä pallot somat kiiltävät. Pienistä asioista on joulu tehty, kullakin omanlaisensa ja mukava.

Vierailija

Meillä valkoinen tekopuu. Tekopuu on halvempi ja helpompi, ja valkoinen näyttää vihreää kivemmalta. Sopii sisustukseen paremmin. Vielä en ole raahannut sitä komerosta esille enkä muitakaan joulujuttuja. Ehkä parin viikon päästä. Parit led valot on kyllä kämppään laitettu. Kuuseen tulee kultaisia palloja ja erilaisia muita koristeita ja nauhoja.

Vierailija

Omasta metsästä haetaan. Pieni yläkertaan ja suuri alakertaan. Siellä ne jo ovat keltaisilla nauhoilla merkattuna, että löytyvät lumestakin, jos sitä sattuu tulemaan. Koristeet ovat enimmäkseen kotimaista puuta ja olkea sekä böömiläistä lasia. Yläkerran kuusessa on sähkökynttilät, alakerrassa aidot steariinit.

Vierailija

Ladataan puhelimeen XmasTree -appsi ja katsellaan sitä. Vuonna 2065 lapset sitten haikeina muistelevat wanhan ajan aitoa joulutunnelmaa.

Vierailija

Jonkun viljellyn kuusen käyn ostamassa.

Mutta jos olisi tekokuusi, niin ei todellakaan olisi vihreä! Ihan vaan sen takia, että teko mikä teko, saa sitten näyttää aidosti sellaiselta. Punainen on liian räyhäkkä väri, mutta valkoinen tai ehkä kullanvärinen, jopa vaaleanpunainen saattaisi mennä.

Eksä oli yhdensortin joulunatsi, kuusen piti olla aina koristeltu punaisin palloin ja kultaisin nauhoin... ja kerran jouduin menemään väliin, kun se rähisi lapsille, etteivät nämä osaa ollenkaan koristella kuusta kun latoivat palloja samaan oksaan.

Alkuun yritin olla, että mitäs tuosta, kunhan on Joulu, mutta jälkikäteen esim. valokuvista ei pysty sanomaan mikä joulu ne on otettu kun kuusi on kaikissa saman näköinen. Ehkä se on jonkun mielestä kiva, että on perinteitä.

Joten oikea kuusi ja paljon koristeita. Paitsi ei yhden ainoaa punaista palloa tahi kultaista nauhaa. Ja kynttilöiden lisäksi erivärisenä vilkkuva valonauha. Sen verran monta vuotta on minulta jäänyt väliin kuusen koristelu, että otan takaisin.

Vierailija

Aito kuusi. Omasta tai naapurinmetsästä (luvalla). Noissa kasvatetuissa on joitain lajeja jotka salpaa hengityksen jo torilla ohi kulkiessa. Muovinen ei jotenkin iske meihin, mutta jos sellainen niin sitten se olisi jotain muuta kun vihreä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat