Lapsi ei vieläkään kävele

Vierailija

Taapero 1v2kk. Kävellyt tukea vasten jo 5kk, muttei edelleenkään ilman tukea. Seisoo satunnaisesti ilman tukea, ei ota askelia :( onko normaalia, että noin kauan kävellyt tuettuna, muttei edelleenkään edes yritä kävellä ilman tukea? Tiedän että kaikki kehittyvät ajallaan, mutta harmittaa kun tuttavapiirin kaikki muut vauvat lähteneet kävelemään viimeistään 12kk ikäisenä.

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

Tiedät vastauksen itsekin, eli on normaalia. Lapselta puuttuu vaan se uskallus vielä. Yksi päivä sitten rohkaistuu ja alkaa kävellä kuin vanha tekijä, varmasti ja kaatuilematta kun noin kauan on jo harjoitellut. Meillä tyttö oli 1v 4kk kun uskaltautui kärryn kanssa kävelemään ja siitä meni pari päivää kun käveli ilman tukea. Eikä tarvinnut sitten vahtia ja juosta perässä ettei kaadu :)

Vierailija

En minäkään oppinut ajamaan polkupyörällä ennen kuin 7 vuotiaana eikä haitannut yhtään. Nykyään osaan ajaa todella hyvin ja lujaa.

Vierailija

Mun lapsi oppi kävelemään 1v7kk ja kaikki kuorossa sanoi neuvolaa myöten että ihan normaalia ja plaa plaa.
Muut kehitysviivvet ilmeni sitten sitä mukaa kun niitä olis pitänyt oppia. Mm puhe tuli vasta 8-vuotiaana..

Vierailija

Meillä oli sama juttu mutta ostin toys for ussista sellaisen hevosen joka oli kepin päässä ja sitä sai työntää. Siitä sai rohkeutta irrottaa otteensa pöydästä. Ihan normaali nyt 7v lapsi kyseessä.

Vierailija

Meidän tyttö käveli vasta melkein 1 v 8 kk -ikäisenä ilman tukea, sen jälkeen kaikki liikkumiseen liittyvät hyppelyt ja testit meni neuvolassa normaalisti ja on nyt isona tyttönä varsin liikunnallinen, hyvä juoksemaan ja pallopeleissä jne.

Vierailija

Meillä oppi tuon ikäisenä, sitä ennen alkoi puhua papattaa jo. Ja hän on ADD-lapsi. (älä nyt huolestu) Vanha sanonta on, että jos oppii sanomaan sanoja, niin ei jouda heti kävellä.

Osta lapselle sellainen työnnettävä kävelykärry. Meillä nro 2 lähti sen avulla marssimaan 11 kk ikäisenä.

Vierailija

Ole vain onnellinen niin kauan kun menee normaalin rajoissa. Ei tämä ole mikään kilpajuoksu. Lapsella on aikaa kävellä loppu elämänsä. Sitten kun hän lähtee niin tasapaino, kaatumisrefleksit ja koordinaatio on hyvät ja pääsette molemmat helpommalla. Meillä sanottiin terkkarissa että 8 kk ja 1 v 8 kk välillä kaikki on normaalia sekä puheen että kävelyn osalta. Meillä esikoinen nousi seisomaan 5 kk ja lähti kävelemään ilman tukea 8 kk, kuvitteli pystyvänsä ihan kaikkeen ja jälki oli sen mukaista... Luojan kiitos se vaihe on ohi! Minä uskon että se on enemmän luonteesta kiinni.

Vierailija

Ihan normaalia varsinkin jos tukea vasten kävelee... Luulenpa että on vaan luonteeltaan varovainen tuossa asiassa ja kerää uskallusta ottaa niitä ekoja askelia. 

Vierailija

Meillä kaksi lasta oppineet kävelemään "vasta" päälle 1v:na. Molemmat on edelleen sellaisia varmanpäälleottajia. Eli ensin opetellaan homma kunnolla ja vasta sitten tehdään kun varmasti osataan. Se luonne näkyi jo noin pienenä tuossa kävelemisessä. Eivät kyllä sitten kaatuilleetkaan, kuten keskimmäinen lapsi joka oppi kävelemään alle 1v. Muutenkin keskimmäinen on sitä lajia joka tekee eikä mieti osaanko vai enkö osaa.

Sanoisin siis että odota ihan rauhassa, jos lapsi kerran tukea vasten menee niin ei siinä enää kauan mene kun rohkaistuu kävelemään ilman tukea. Vaatii vaan rohkeutta ja uskoa omiin taitoihin. 

Vierailija

Olin yli 1-v kun opin kävelemään ja pyöräilemäänkin opin vasta 9-vuotiaana. Vaikka muutoin olen aikamoinen rämäpää, niin muistan miten minua pelotti pyöräily aivan hirveästi! Sitten eräänä päivänä vaan päätin yksinkertaisesti opetella pyöräilemään ja sitten se tapahtui. En silti ole mitenkään kömpelö nyt aikuisenakaan ja harrastan aktiivisesti urheilua.

Vierailija

Itsellä 5 lasta ja tyytyväisempi mitä myöhemmin oppinut käveleen . Ehtii tulemaan vähän järkeä päähän. Kaksi viimeistä lähti käveleen vuosi ja 4 kuukautta vanhana .

Vierailija

On. Meidän poika jopa seisoi ilman tukea varmaan parin kuukauden verran pitkiäkin aikoja, mutta ei vaan kävellyt. Hän ei ole mikään huimapää, rauhallinen kaveri tuli pojasta. 

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat