Suolistosairaudet ja lapsuusajan antibioottikuurit

Vierailija

Mitä ajatuksia näiden yhteys herättää? Julkisella puolella lääkärinä työskentelevän veljeni mukaan löytyy vielä vanhempia jotka alkavat haukkumaan kun hän ei määrää flunssaan antibiootteja joista siihen ei ole apua. Meille 2v:n korvatulehdukseen määrättiin antibiootteja mutta kun kysyin tarkemmin niin sanottiin että yli 70% tulehduksiin ei auta. Parani iöman muutamassa päivässä. Suvussa on rasitetta suolistosairauksiin niin mietityttää nämä. Toki antibiootit pelastaa ihmishenkiä mutta tällainen "varmuuden vuoksi"...

Kommentit (1)

Vierailija

Suolistosairauksien (ja monien muiden autoimmuunisairauksien) lisääntyminen liittyy nimenomaan siihen, että mikrobiomimme on antibioottien jne takia kaventunut! Eli mikäli äiti on käyttänyt elämänsä aikana antibiootteja ja synnyttää vielä pahimmassa tapauksessa sektiolla, ei lapsen mikrobiomi kehity suojaamaan häntä tarvittavasti. Tässä hyvä dokumentti aiheesta http://microbirth.com/ ja ainakin DVD:llä on suomenkielinen tekstitys.

Vaikka tämä kuulostaakin järjettömältä niiden mielestä, jotka eivät asiaa ymmärrä, niin  tällä hetkellä tutkitaan kuumaisesti mm. sitä, miten vanhempien ja terveiden ihmisten ulostetta voitaisiin kuivapakastaa. Eli ihmisten, joilla on laajempi ja terveempi mikrobiomi suolistossaan. Normaali pakastaminen rikkoo bakteereiden (prokarytoottien) ja muun ulosteessa olevan flooran kalvot.

Antibiooteista pitäisi valita lajispesifi antibiootti, mutta sellaisia ei ole. Nykyiset dna-gyraasin estoon perustuvat antibiootit ovat minun mielestäni omanlaisensa uhka. Bakteerit jakautuvat binäärijakautumisella optimiolosuhteissa n. joka 20. minuutti ja mutaatioita tapahtuu miljoonia päivässä pelkästään meidän suolistossamme. Bakteerit siirtävät tehokkaasti R-plasmidissa olevia R-geenejä (antibioottiresistentin)  toisiin bakteereihin, eli ne tulevat aina voittamaan tällaiset lääkkeet. Oma juttunsa on horisontaalinen siirtyminen bakteroidien/virusten avulla.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat