Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Naisten kuvat esim. Facessa ja Instassa

Vierailija

Miksi naiset lisää Facebookin ja Instagramiin jatkuvasti samanlaisia kasvokuvia? Sama henkilö saattaa lisätä uuden kuvan viikoittain, mutta kuva on käytännössä ihan samanlainen kuin entinenkin. Vakio ilme, pää samalla tavalla kallellaan ja hiukset aseteltu. Monesti rajauskin on samanlainen, esim. otsa rajattu pois, jos sattuu olemaan korkeaotsainen henkilö. Taustaa kuvassa ei varsinaisesti ole vaan ne kasvot ja mahdollisesti tissit on se juttu. Toivoisin vastauksia etenkin niiltä, jotka itse tällaista omakuvien vaihtoa harrastaa, mutta muutkin voit tietysti jakaa näkemyksiään.

Sivut

Kommentit (32)

Vierailija

Olisiko kiihkeä tarve tehdä itsestään haluttavan näköinen jos joku nyt tälläsen pikkuasetelman perusteella sellaiseen päätyy? Niin en ymmärrä tätä, eiks ne itse tajua kuinka typerän näköistä on se sama pärstä jakaa satoihin otoksiin, aina samalla tavalla ilmeineen jne.

Vierailija

Uskoisin, että heitä jokainen haluaa näyttää mahdollisimman nätiltä ja siten korjailee itsestään piirteitä, joista ei pidä. Korostaa niitä, joista pitää.

Itse vaihdan kuvan paljon harvemmin, mutta en silloinkaan etsi mahdollisimman rumaa kuvaa itsestäni, ellei ole menossa jokin vitsikäs kampanja.

Vierailija

En tiedä mikä tuossa on ideana. Nuorena itsekin julkaisin usein itsestäni kuvia, mutta halusin lähinnä esitellä päivän meikkiä tai asua. Huomion saaminen oli tietty mukavaa ja antoi hetkeksi jonkinlaista tyydytystä. Lopetin kuvieni jakamisen kun rupsahdin. :D

Vierailija

No juurikin ihmetyttää nää one face - oman elämänsä huippumallit. Niitä vain tuntuu olevan ihmeellisen runsaasti.

Vierailija

Perinteistä huomioh*oraamista. Teineiltä sen vielä ymmärtää mutta kun yli kolmikymppiset äiti-ihmisetkin....huh..

Vierailija

Minuakin vaivaa tässä ilmiössä ainoastaan se, että niissä on aina sama asetelma. Joko pelkkä naama ja "hymyilen tässä yksinäni kameralle pää kallellaan" tai sit kokovartalokuva peilin kautta. Aina samat kuvat, uudelleen ja uudelleen. Illanvietoistakin tulee vain kuva drinksusta tai neljän tytön kimppakuva missä seistään rivissä ja tehdään parhaansa.

Ei ne kai uskalla muutakaan laittaa, kun kukaan muukaan ei ole muunlaisia laittanut kaveriporukasta. Seuraavat instassakin tuhatta tiliä joissa niitä ihan samoja kuvia naamasta, peilin edessä seisomisesta ja rannekellosta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
saavat tykkäyksiä/kommentteja/huomiota

Saa omaperäisemmätkin kuvat huomiota. Ehkä vain 50 tykkäystä sen 150 sijaan tosin. Se on varmaan tärkeä ero tykkäysmäärässä.

Vierailija

Joo ymmärrän sen, jos halutaan esitellä esim. jotakin asua tai uutta kampausta tai ollaan käymässä jossakin uudessa/hauskassa paikassa, joka näkyy taustalla. Sitä en vain tajua, miksi se samanlainen kasvokuva pitää jakaa uudelleen ja uudelleen. Kyse ei ole vain nuorista tytöistä vaan omista tutuistani löytyy nelikymppisiäkin, jotka tätä tekevät.

Vierailija

Onko tämä nuorempien naisten elämää, kun en tunnista edellä kuvailtua ilmiötä ja "filttereitä" esimerkiksi omasta kaveripiiristäni Facebookissa??

Vastaaja no:3, synt. -70

Vierailija

Lisäkysymyksenä haluaisin jatkaa: Häiritseekö ketään muuta nämä kuvat? Aluksi suhtauduin tiettyjen tuttujeni kuviin hieman huvittuneena, mutta jossakin vaiheessa alkoi ärsyttääkin. Tiedän, ettei pitäisi tuollaisesta ärsyyntyä, mutta tekisi mieli ravistella niitä ihmisiä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Onko tämä nuorempien naisten elämää, kun en tunnista edellä kuvailtua ilmiötä ja "filttereitä" esimerkiksi omasta kaveripiiristäni Facebookissa??

Vastaaja no:3, synt. -70

On varmaankin pääsääntöisesti nuorempien naisten elämää. Mutta kyllä jotkut 70-luvulla syntyneetkin tätä harrastavat.

Vierailija

Mulla on kaverilistalla yks muikki, joka löysi kuvakulmansa ja posehymynsä yläasteella. Siitä saakka ottanut itsestään kuvia ainoastaan tuosta kulmasta :D Eli yli kymmenen vuotta on siis jaksanut...

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat