Onko paha jos juo toisinaan arki-iltaisin 2,5 dl punaviiniä?

Vierailija

siis noin 2 annosta

Sivut

Kommentit (18)

kohtuukäyttäjä

Vierailija kirjoitti:
Naisilla kohtuukäytön raja on 1 annos, miehillä 2.

Ja höpsis. Kun esitätte väitteitä niin laittakaa linkit tietolähteeseen näkyviin. Alkoholin kohtuukäytön yläraja riippuu tietenkin paitsi sukupuolesta myös kehon painosta

http://www.kohtuullisesti.fi/kohtuukayton-rajat/paljonko-on-liikaa/

"Paljonko on liikaa karkkia? Se, kun karkkipussissa on vielä puolet jäljellä, mutta pahin makeannälkä selätetty vai se, kun tyhjänä rapisevaan karkkipussiin tekisi mieli yökätä? Alkoholin riskirajat on määritelty miehillä maksimissaan 7 annokseen ja naisilla enintään 5 annokseen päivässä, mutta sillä kolkutellaan jo terveysriskejä. Myös se, kuinka tiuhaan lasit tyhjenevät, vaikuttaa toki promillejen kohoamiseen. Miehillä alkoholinkäytön riskirajaksi on määritelty on 24 annosta ja naisilla 16 annosta viikossa."

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/01/15/onko-viinankayttosi-hanskassa

"Oletko koskaan miettinyt, miltä elämä näyttäisi, jos käyttäisit alkoholia vieläkin vähemmän tai et lainkaan?
Älä märehdi ja murehdi vaan testaa ja tiedä

Ei ole mitään salatiedettä laskea, juoko itse viinaa yli kohtuuden: Terveen aikuisen kohtuuden raja-arvot ovat naisilla 0 - 16 ja miehillä 0 - 24 annosta annosta viikossa niin, että juo enintään muutaman annoksen alkoholia kerralla ja jakaa käytön kolmeen tai useampaan päivään.

Suositeltava kertakäytön maksimi - eli mitä juo yhtenä iltana - on naisilla 5 ja miehillä 7 annosta alkoholia. Entä mitä tarkoittaa yksi annos? Sen voi tarkistaa yksinkertaisella annoslaskurilla Päihdelinkin sivulla."

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat