Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

TETIN TARKOITUS EI OLE KÄYTTÄÄ PASKOIHIN HOMMIIN ILMAISTA TYÖVOIMAA!

Vierailija

Vaan tutustua työhön ja ammattiin. Toki samassa ammattiin kuuluvia hommia joita voi tehdä sekä seurata työntekoa.

Se ei ole tetin tarkoitus, että kaikki paskahommat teetetään tettiläiseltä jotka itse tekisi työn sivussa.

Kommentit (5)

Vierailija

Tettiläistä ei voi päästää isoon osaan töistä vaikka kuinka olisi mikä tarkoitus. Lopulta tettiläiset sitten tekee niitä yksinkertaisimpia hommia että saavat tehdä edes jotain työntapaista. Ne kaikki ei ole paskahommia vaikka ne niitä yksinkertaisimpia töitä onkin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Onhan. Sillä tavalla oppii, että kaikki ei aina ole kivaa töissä ja välillä vituttaa.

No, mun mielestä tää ei kyllä tartte olla se ensisijainen sanoma 14-vuotiaalle, joka ensimmäistä kertaa on tutustumassa työelämään. Siis se, että monessa paikassa se on vaan sitä kökkötyötä, joka vakituisilla tapahtuu työn osana, ei ainoana osana sitä. pahimmillaan TET:läiset laitetaan yksinään tekemään jotain heppoisilla neuvoilla. Ei 14-15 -vuotiaalle tartte heti ekana antaa kuvaa, että työ on paskaa ja ikävää. Tähän maahan ei taatusti tartteta yhtään enempää työelämästä "emmä viitti" -asenteella varustettuja nuoria aikuisia. Jos ohjaaja tekee siinä ohessa sitä omaa työtänsä ammattiylpeydellä ja kertoo siitä, niin roskakuskinkin työ voi antaa mielekkään kuvan. Jos TET:läiselle vaan murahdellaan ja laitetaan jonnekin varaston nurkkaan viikoksi lajittelemaan hengareita, niin ei siinä varmaan kauhean positiivista kuvaa työelämästä tule.

Mun 8. luokkalainen oli onnekas ja pääsi päiväkotiin. Halusi siis nimenomaan päiväkotiin ja mieluiten eskariin, koska haluaa opettajaksi ;D - varsin omaperäinen haave tuon ikäiselle tytölle... Mutta laittoi siis sähköpostia omaan vanhaan päiväkotiinsa ja pääsi sinne.

Oli saanut tehdä siellä vaikka mitä. Pääosin oli eskarissa, mutta oli päivän myös pienten puolella, seurasi parina päivänä lepohetken ajan siivoustöissä ja tutustui myös keittiön hommiin. Lasten kanssa oli saanut tehdä kaikenlaista satuhetken lukemisesta pienimuotoisen jumppatuokion pitoon. Vaikka siis teki siivoustyötä, josta olisi varmasti suoriutunut yksinkin, siinä oli mukana opastaja tekemässä samaa hommaa.

No, heillä on kuulemma ollut paljon TET:läisiä, eli osaavat ottaa hyödyn niin, että molemmat osapuolet voittavat.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vaan tutustua työhön ja ammattiin. Toki samassa ammattiin kuuluvia hommia joita voi tehdä sekä seurata työntekoa.

Se ei ole tetin tarkoitus, että kaikki paskahommat teetetään tettiläiseltä jotka itse tekisi työn sivussa.

Ei tietenkään ole,mutta se tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus,että harjoittelijoille nakitetaan kaikkein vastenmielisimmät työt,muulloinkin kuin TETissä.Kun opiskelin hotelli-ja ravintola-alaa,jouduin hotelliharjoittelussa suurimman osan ajasta tekemään kerrossiivousta,eipä siinä juuri respanhommia oppinut,mikä kuitenkin oli harjoittelujakson tarkoitus.

Vierailija

Suomalainen työelämä on pääsääntöisesti matalapalkka-aloilla sen verran surkeaa, ettei siihen kannattaisi tutustua vasta sitten kun on pakko. Säälittää, että jo 15vuotiaat joutuvat totuttelemaan "jokapäivä vituttaa ,mutta tulen koska on pakko" työelämään. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat