Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten päästä työkyvyttömyyseläkkeelle (ei ole porovo)?

Vierailija

Mun ongelma on siinä, että sinne ei kuulemma päästetä jos alkoholin käyttö on reippaanpuoleista, vaan pitäisi kuulemma olla juomatta pitkän aika, jotta työkunto selviää. Juomatta oleminen pitkää ein kuitenkaan ole vaihtoehto, sillä tykkään dokaamisesta enkä halua luopua siitä.

Pääseeko työkyvyttömyys vaikka valittamalla mt-ongelmalla? Ja täytyykö sinne päästäkseen taistella sossun ja kelan kanssa pitkäänkin, vai onko se vain viikkojen tai muutamien kuukausien taisto?

Työkyvyttömyyseläkkeella saisi enemmän rahaa joka kuukausi enemmän rahaa kuin nyt, miklä olisi tarpeen. Nyt joutui koko ajan valitsemaan alkoholin ja pajan välillä, koska molempiin harvemmin riittää rahat ja yleensä tulee valitettu alkoholi, koska se on voimakkaampi päihde ja vaikutus on pitkäkestoisempi. Siihen kuitenkin alkaa toleranssi kasvamaan jo liian korkeaksi ja jotain pitäisi saada lisäksi, että sillä pääsee kunnon oloihin.

Edelleenkään ei ole provo, vaan työkyvyttömyys pitäisi päästä, jotta ei tarvitsisi enää räpeltää sossun ja työkkärin ja rahaa tulisi enemmän tilille? Onko palstalla sitten ketään, joka on omatoimisesti pystynyt tappelemaan itsensä työkyvyttömyyseläkkeelle?

Sivut

Kommentit (46)

Vierailija

Ei kai nykyisin pääse oikein mitenkään ennenaikaisesti eläkkeelle.

Parantumattomista vammoistakin saa vain vuoden määräaikaisia eläkepäätöksiä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Siinäpä vasta pulma.

 

Kyllähän se vaikea pulma on. Ajattelin kuitenkin, että tämä on palsta josta voi saada hyviä vinkkejä ongelman ratkaisemiseen.

PäteväPirkko
Seuraa 
Liittynyt10.9.2015

Hajota selkä pahasti, huono selän takia on vaikea tehdä yhtään mitään. Tosin elämisen laatu kärsii todella paljon. Ja varsinkin verrattuna niin pieneen rahaan kuin sinä tulisit saamaan, että kannattaako...

Vierailija

PäteväPirkko kirjoitti:
Hajota selkä pahasti, huono selän takia on vaikea tehdä yhtään mitään. Tosin elämisen laatu kärsii todella paljon. Ja varsinkin verrattuna niin pieneen rahaan kuin sinä tulisit saamaan, että kannattaako...

Joo, mihinkään pyörätuoliin en halua. Ja se vain muuttaisi ongelman, sillä tiedän parikin samanhenkistä kiinnostavaa muijaa, mutta kumpikin asuu sen verran kaukana, ettei tapailu onnistu rahan puutteen takia. Ei se silloinkaan onnistu, jos selkä on paskana.

Vierailija

Masennus on hyvä vaiva. Minulla on apatiaa ja masennusta, samoin suvussa. Lapsuudessa alkoholia perheessä. Olen käynyt läpi 5v psykoterapian ja olen lääkityksellä nytkin. Töissä kylläkin käyn. Mutta voisin hyvin alkaa viemään eteenpäin sitä prosessia että en vain jaksa. Mikä on totuuskin kyllä.

Vierailija

Selän hajottaminen ei ole varma keino päästä työkyvyttömyyseläkkeelle, vaikka olisi kovat kivut.

Mielenterveysongelmia valittamalla voit päästäkin työkyvyttömyyseläkkeelle. Masennus voisi olla sellainen vaiva, ettei joudu kuitenkaan laitokseen.

Kela alkaa maksamaan työkyvyttömyyseläkettä, kun olet ollut yli vuoden ajan yhtämittaisesti sairauslomalla, eli saanut sairauspäivärahaa. Hankalinta on aina saada uusi sairausloma niin ettei tule taukoa väliin. Mutta periaatteessa pitäisi riittää, että sama sairaus on jatkunut yli vuoden, ja olet saanut sen takia koko ajalle sairauslomaa. Lääkärin ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa sairaslomaa.

Vierailija

Minäkin haluaisin päästä työkyvyttömyys eläkkeelle kun ei huvittais käydä näissä 9e orjapajoilla ja olla työkkärin kyykyttämänä. Mielenterveys ja alkoholi ongelma on mutta silti työkkärin mukaan työkykyinen.
M19

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Masennus on hyvä vaiva.

Empä tiedä menisikö läpi. Saisin varmaan diagnoosin jostain alkoholidepressiosta enkä pääsisi eläkeellä sen takia.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Kela alkaa maksamaan työkyvyttömyyseläkettä, kun olet ollut yli vuoden ajan yhtämittaisesti sairauslomalla, eli saanut sairauspäivärahaa.

 

Se onkin sitten vaikeampaa, kun alkoholin takia lääkäri ei suostu kirjoittamaan sairaslomaa. Enkä taida edes päästä sossun rahoilta takaisin kelan rahoille.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Alkoholismista ei kannata kertoa mitään. Silloin ei takuulla pääse eläkkeelle.

Myöhäistä - ja pienellä paikkakunnalla tämä tiedetään joka tapauksessa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat