Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kinkun paistosta

Vierailija

Pitääkö kinkku laittaa uuniin heti kun kääntää lämmön päälle vai pitääkö odottaa ensin, että uuni saavuttaa paistolämpötilan? Entäs laitetaanko se uuniin jäisenä vaiko sulaneena?

Kommentit (6)

Vierailija

Kinkku sulatetaan ajan kanssa jääkaapissa.

Riippuu kinkun koosta montako päivää aiemmin otetaan sulamaan. Kinkku otetaan huoneenlämpöön ajoissa ja sen sisälämpötila pitäisi olla 10 astetta ennen kuin se laitetaan uuniin.

Vierailija

Laitetaan kuumaan uuniin kahdesta syystä: pinnan mikrobit kuolevat heti kuumassa uunissa ja toiseksi pinta "palaa" kiinni eli ruskistuu, ja lihan nesteet pysyvät paremmin sisällä ja siitä tulee mehevämpi. Lämpöä voi laskea sitten alemmas.

Vierailija

Tanskalaista kinkkua pidetään uunissa tunti ja kilo  plus tunti :)

Lämpö 110 astetta, ja maistus varmaan sullekin :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat