Lue keskustelun säännöt.
Kinkun paistosta
07.11.2015 |
Pitääkö kinkku laittaa uuniin heti kun kääntää lämmön päälle vai pitääkö odottaa ensin, että uuni saavuttaa paistolämpötilan? Entäs laitetaanko se uuniin jäisenä vaiko sulaneena?
Kommentit (6)
Laitetaan kuumaan uuniin kahdesta syystä: pinnan mikrobit kuolevat heti kuumassa uunissa ja toiseksi pinta "palaa" kiinni eli ruskistuu, ja lihan nesteet pysyvät paremmin sisällä ja siitä tulee mehevämpi. Lämpöä voi laskea sitten alemmas.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
On se hyvä että mammat osaavat suunnitella asioita etukäteen ettei mikään jää viime tippaan.
Jokos on piparitaikina jähmettymässä jääkaapissa?
Tanskalaista kinkkua pidetään uunissa tunti ja kilo plus tunti :)
Lämpö 110 astetta, ja maistus varmaan sullekin :)
Kinkku sulatetaan ajan kanssa jääkaapissa.
Riippuu kinkun koosta montako päivää aiemmin otetaan sulamaan. Kinkku otetaan huoneenlämpöön ajoissa ja sen sisälämpötila pitäisi olla 10 astetta ennen kuin se laitetaan uuniin.