Vierailija

Samasta aiheesta oli jo ketju niin sain inspiraation tälle ketjulle. Meille otettiin toinen koira alle vuosi sitten ja siitä on tullut kesän aikana todellinen riesa. Alkuun kaikki vaikutti lupaavalta pientä ovikellolle haukkumista lukuunottamatta. Nykyään kutsun koiria Pallinaamaksi ja Pökäleeksi. Pökäle tykkäsi pelata paskalla ja kusella ristinollaa matolle jossa oli ruutuja, joka aamu sai käydä katsomassa kumpi löytyy olohuoneesta. Nykyään koko olohuoneeseen ei voi mennä ilman että tarkistaa ensin missä kohti oven edessä on kusilammikko, ettei vahingossa kävele siihen. Mattoja ei nykyään enää viitsi lattialla pitää. Pallinaamalla on ilmeisesti jokin pakkomielle merkata oven edustaa reviirikseen niin että kusi valuu lattialistan ja seinän väliin. Haisee muuten kohtuu ärhäkälle. Välillä se juoksee pitkin olohuonetta ja kusee samalla että on puolet olohuoneen lattiasta kusiroiskeiden peitossa. Onneksi nykyään Pallinaama syö omat paskapökäleensä niin että lattialle jää vaan paskamurusia.

Ovikellolle Pallinaama huutaa suoraa huutoa nykyään, sitruunapannalla ei ole merkittävää vaikutusta. Raikastaa kuitenkin vähän kusen kitkerää hajua olohuoneessa. Joskus huuto alkaa jo kun saan alaoven kerrostaloasunnossa kiinni. Pallinaama vaistoaa jo siitä että tulen kotiin. Tai sitten haukkuu kaikille jotka ovesta kulkee. Vieraille murisee. Jos on muutaman tunnin poissa kotoa niin molemmat huutavat suoraa huutoa pari minuuttia kun tulemme kotiin. Innostumishuutoa. Sellaista korkeaa vinkumista ja raivoamista mikä repii hermoja ihan kunnolla.

Ovenkahvat olen kääntänyt osoittamaan alaspäin ettei Pökäle pääse avaamaan ovia jolloin Pallinaama pääsee tönkimään keittiön kaapit ja kuseksimaan eteiseen kengille. Pallinaama myös oksentaa joskus innostuksissaan. Kerran Pökäleen päälle niin että eteisen kaapit oli puolen metrin korkeudelle ruskeassa oksennuksessa. Oli syönyt heinää oikein urakalla ulkona.

Mitä tehdä?

Sivut

Kommentit (53)

Vierailija

Mä diggasin tarinasta :D
Meillä ei valitettavasti auttanut koirien epämääräiseen sisäsiistittömyyteen muu kuin muuttaminen. Sen jälkeen vain joitain yksittäisiä kertoja ollut, aiemmin lähes aina kun oli pois kotoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Koirien kanssa on ihan sama kuin lasten kanssa, että yleensä saa katsoa peiliin kun etsii syyllistä siihen että eivät käyttäydy hyvin.

Meilläkin otettiin pari pentukoiraa, toinen kesäkuussa toinen elokuussa. Eipä juuri enää tule vahinkoja sisälle.

Vierailija

Otimme tosiaan tuon Pallinaaman aikuisena koirana ja vaikuttaa ettei sitä ole koulutettu sitten millään tavalla edellisen omistajan taholta. Käy salaa pöydällä ja elää kuin pellossa. Melkein voisin viedä piikille kohta.

Saako noihin sitruunapantoihin mitään väkevämpää ainetta kun tuntuu niin tehottomalta tuo sitruuna?

Ymmärtäisin jos tuota kusemista ja haukkumista olisi pennun kanssa, sen voisi vielä kouluttaa kunnolliseksi. Mutta tuota ei tunnu saavan mitenkään ruotuun.

t. AP

Vierailija

Miksi ottaa mitään eläintä, jos ei jaksa/viitsi/halua panostaa koulutukseen? Aikuinen, kodinvaihtaja koira on lähes aina ongelmainen.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Miksi ottaa mitään eläintä, jos ei jaksa/viitsi/halua panostaa koulutukseen? Aikuinen, kodinvaihtaja koira on lähes aina ongelmainen.

Emme kyllä osanneet aivan noin ongelmaista koiraa odottaa. Koulutusta olemme yrittäneet tehdä jo puoli vuotta eikä tunnu olevan mitään vaikutusta. Eri tekniikoita ja vaikka mitä, mutta kun kaikki koulutus unohtuu aina.

Kovasti vakuuttelivat edellisessä kodissa että "kyllä on sisäsiisti kun vaan käyttää ulkona tarpeeksi". Ja paskat. Jossain vaiheessa käytin päivittäin 1.5 - 2 tuntia lenkillä, kolme eri kertaa päivässä ja silti aamulla oli paskat nököttämässä lattialla kusen vieressä.

Perheenlisäyksen vuoksi heidän piti päästä koirasta eroon.

t. ap

Vierailija

Voi MIKSI ihmiset ottavat koiria kun eivät niitä osaa kouluttaa.. Turhaan sinä koiria siitä syytät, ettet ole vaivautunut opettamaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Voi MIKSI ihmiset ottavat koiria kun eivät niitä osaa kouluttaa.. Turhaan sinä koiria siitä syytät, ettet ole vaivautunut opettamaan.

Oletko itse opettanut aikuista koiraa joka on elänyt omien ehtojensa mukaan aiemmin? Niin arvelinkin. Pentukoira on eri asia.

Vierailija

Hyi helvetti. Vie ne rakit tapettaviksi, sillähän noista pääsee. Vielä kerrostaloasunto, ajatteletko yhtään miltä naapureista tuntuu kun teidän rakit kiljuu ja haukkuu?

Vierailija

Ihan paras tarina :) Sulla on lahjoja kirjoittamiseen. Meillä asuu Pallinaaman ja Pökäleen sielunsisaret, joskaan meillä ei ole ihan noin paha tilanne. Nuorempi koirista (4 kg) ei ole oppinut kahdessa vuodessa sisäsiistiksi ja paskaa ja kusta on riittänyt. Käyn koirien kanssa ulkona MINIMISSÄÄN viisi kertaa päivässä ja silti ei pysty pidättämään. Lisäksi tämä sisäkakkaaja opetti ekan koiramme haukkumaan ovikelloa jne. Jaxuja, I feel you.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat