oikeesti

Ei halua herätä. Ei halua mennä eskariin. Ei halua nukkua eskarissa päiväunia. Ei halua lähteä eskarista.Ei halua syödä välipalaa. Ei halua syödä päivällistä. Haluaisi mennä suihkuun yksin, mutta ei osaa. Haluaisi katsoa televisiota koko yön. Ei halua mennä nukkumaan.
Tässä oli meidän normaalin arkipäivän kiukuttelut. Mitä teen tuon kanssa? Tulen kohta hulluksi! Lisäksi eskarista tulee aina palautetta, että lapsi hakkaa muita lapsia. Mitä sitten, kun ensi vuonna on kouluun meno edessä? Oikeesti, auttakaa!

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

No tuo alku kuulostaa siltä, että teillä asuu pikkumurkku. Jossain sanoivat 6-vuotiaiden käyvän omassa mittakaavassaan läpi samaa kuin teinien.

Mutta kyllä se kiukuttelu kohdistuu niissä tapauksissa vanhempiin ja muihin läheisiin. Eskariopet aina ylistää kuinka kilttejä nuo 6-veet ovat siellä.

Neuvolasta apuja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Joo, eskari-ikäiset on kyllä ihan paholaisia, homma helpottaa puolessa vuodessa. Mutta: tarkista, että lapsi nukkuu riittävästi, syö riittävästi ja monipuolisesti, Ei hirveästi sokeria ja on kavereita ja liikuntaa, harrastuksia. Eli perusasiat kunnossa, se jo vähän auttaa. Nimim. kolmen koulu-ikäisen äiti.

Vierailija

Samassa veneessä pitkälti 6 v tytön kanssa täälläkin. Ei tosin eskarissa kiukuttele, vielä. On kuulemma siellä kuin enkeli, kotona ei. 

Aamuisin ei halua mennä eskariin(siellä on kuulemma tylsää eikä halua tehdä mitään),  ei haluaisi käydä suihkussa, siivota huonetta tai oikein mitään muutakaan hyödyllistä. Valittaa että miksi pitää mennä nukkumaan kun ei väsytä ja herätetään aamulla kun väsyttää. (nukkuu 10-11 h).

Kotona myös suuttuessaan paiskoo ovia, saattaa yrittää huitoa jne. 

Sitä odotellessa että tämä eskariuhma helpottaisi. 

Vierailija

Eskari-iässä lapsi kait käy läpi jo jonkinlaista itsenäistymisen vaihetta eli haluaa ottaa jo vastuuta tekeimisistään, olla iso, päättää monista omista asioista jne. Toisaalta asiat (eskari, sosiaaliset kuviot, tuleva koulunkäynti ym) tuntuvat varmasti jännittäviltä ja isoilta vielä, joten epävarmuus ja huoli purkautuu kiukutteluna. Tue ja kannusta, toisaalta pidä tärkeimmät rajat johdonmukaisesti päätettävissäsi. Anna mahdollisimman paljon sopivan kokoisia vastuutehtäviä lapselle, jonka kautta hän saa itsetuntoaan vahvistettua ja onnistumisen kokemuksia. Muista myös läheisyys ja rauhallinen yhdessäolo, jolloin lapsi saa kertoa mielessä pyörivistä asioista ja saa vanhemman huomiota. Kyllä se siitä.

Vierailija

Meilläkin tyttö joka eskarissa oikea enkeli mutta kotona jääräpää.Milloin ei halua kammata tukkaa,tulla ulkoa sisään,mennä nukkumaan,pestä itseään,harjoitella pyöräilyä,lähteä kauppaan.Pitäisi vain olla aikaa ja kärsivällisyyttä odottaa että uhmakohtaus unohtuu.Välillä ollaan molemmat kiljuttu täällä kuin syötävät.Useimmiten on hauska ja filosofinen pikku tyyppi.

Vierailija

Meillä ainkin lapI on eskein aloitettua tosi väsynyt iltaisin ja minusta sitä myöten käytös voi olla huonoa. Nuo ei nuku päikkäreitä eskarissa joten lapsi on sängyssä klo 20, nukahtaa muutamassa minuuti ja heräilee seiskan jälkeen. Saisi aamulla nukkua pidempäänkin ja voi olla aamulla väsynyt mutta herää heti kun vanhemmat nousee. Tuntuma on että tarvisi melkeen 12 tuntia vuorokauteen unta.
Arki-illoissa kannattaa panostaa ihan vaan kotona oleiluun ja läheisyyteen, lukekaa vaikka kirjoja tai pelatkaa lautapelejä. Tällä tavalla se lapsi ehkä sit myös kertoo jos sen mieltä joku painaa. Kirjastosta saa hyviä kirjoja joissa käsitellään tunteita, ja näitä 'en tahdo' juttuja. Esim muistaakseni joku mikko mallikas ei tahdo mennä päiväkotiin jne. Harrastusrumba väsyttää entistä enemmän. Tv:tä korkeintaan 30-60min päivässä, aamulla ei ollenkaan. Jos tv:n katselu kovAsti aiheuttaa riitaa niin sit voi pitää pari viikkoa kokonaan tv:n kiinni.

Vierailija

Olipa helpottavaa kuulla, että kohta 6 vuotta täyttävän teinimäinen käytös onkin normaalia. Eskarissa mennyt entiseen tapaan, ehkä hieman lisääntyvää levottomuutta ollut, mutta kotona ihan mahdoton. Ihmeellistä raivoamista ja mököttämistä. Toivottavasti menee ohi. 

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat