Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kiusaaminen ala-asteella

Vierailija

Onko lapsesi kokenut kiusatuksi tuloa koulussa? Minkälaista ja miten asiaa on lähdetty hoitamaan?

Onko asiat selvitetty koulussa vai vanhempien kesken omalla ajalla vai miten?

Kommentit (4)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Onko lapsesi kokenut kiusatuksi tuloa koulussa? Minkälaista ja miten asiaa on lähdetty hoitamaan?

Onko asiat selvitetty koulussa vai vanhempien kesken omalla ajalla vai miten?


Koulussa oppilaiden,vanhempien ja opettajien kanssa.
Aina ensin pitää olla opettajaan ja tarvittaessa rehtoriin yhteydessä.
Kiusaajan vanhempiin ei kannata olla yhteydessä,siitä saattaa olla vain haittaa ja se saattaa myös pahentaa tilannetta. Koska valitettavasti on paljon vanhempia,jotka viis veisaavat,jos oma lapsi kiusaa koulussa tai sitten kieltäytyvät uskomasta koko asiaa.

Joten pikaisesti opettajaan yhteys.Toivottavasti ottaa asian tosissaan.On valitettavasti sellaisiakin opettajia,jotka vain väistelevät ja vähättelevät.

Joten kannattaa pysyä tiukkana.Kiusaaminen ei ole koskaan eikä missään muodossa hyväksyttävää.

Vierailija

Opettajaan yhteyttä. Keskustelin open kanssa, j sit ope järjesti tilaisuuden kaikille vanhemmille, mutta ennenkaikkea kiusaajien vanhemmille. Ope alusti ja sitten mä kerroin tapahtuneen. Tarkentavien kysymysten jälkeen suurin osa vanhemmista tuntui uskovan. Ope puhui ja sanoi, ettei koulu hyväksy kiusausta ja kaikille parempi, myös kiusaajille, jos se loppuu. Vanhemmat sai pyynnön keskustella lastensa kanssa. Molemmilla saman asteen luokilla opet keskusteli kiusaamisesta ja lapset teki harjoituksia, jossa draaman keinon koettiin kiusaustilanteita. Lapset sai laatia säännöt kiusaamista vastaan, ja kuulemma niitä tuli hyvin. Oli vielä nopea vartti toisena aamuna, vanhempia, lapsia ja kaikki lupasi nousattaa sovittuja sääntöjä. Kiusaus loppui lapseni ja monen muunkin kohdalla. Lapsi on nyt ysillä, ja on naittinut koulunkäynnistä ja on tukioppilas.
Tehokas ope oli muuten opiskellut Yhdysvalloissa, jossa kiusaustilanteiden joito kuuluu opettajien opintoihin.

Vierailija

Omaa lastani epäillään kiusaajaksi. En ole saanut koululta mitään sellaiseen viittaavaa viestiä. En pysty millään tavalla puuttumaan, kun en tiedä mistä on kyse. Poikani on vahva luonteinen, pitää puolensa varmasti. Ei ole kuitenkaan sydämetön, sanomisissaan voi olla varomaton niin että voi loukata sanoilla. Opettaja on aivan toivoton, useaan otteeseen olen sanonut, että haluan mahdollisimman paljon tietoa koululta, tuntuu pahalta muiden kyräily ja syyttely.

Ap

Vierailija

Kuraattoriin, rehtoriin, opettajaan yhteys. Kaikki asianosaisten vanhemmat koululla palaverissa. Nopea puuttuminen toi toivottua tulosta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat