Turvonnut imusolmuke - milloin lääkäriin?

Vierailija

Onko kellään ollut kaulassa turvonnutta/suurentunutta imusolmuketta? Tuntuu toisella puolella kaulaa semmonen pari senttinen patti, joka on kipeä painaessa ja päätä kääntäessä. Selkeesti lähempänä solisluuta kuin esim. korvaa :D sen näkee ihan parin metrin päästä katsoessa, että on toinen puoli kaulasta turvonnut.

Ei oo flunssaa nyt eikä viimeaikoina eikä myöskään tuu heti mieleen muutakaan selittävää tekijää sille. Ei oo kurkku kipeä, mutta muuten hiukan puolikuntoinen olo on. Pari päivää oon saanut tästä patista "nauttia". Millon tätä kannatais mennä lääkäriin näyttämään? Ärsyttää, kun jotenkin tuntuu, että se ahdistaa kevyesti kurkkua ja esimerkiksi selällään makaaminen tuntuu ikävältä :(

Kommentit (5)

Vierailija

No jos ei 2-4 viikossa häviä tai niitä tulee enemmän. Tuollaiset yksittäiset turvonneet imusolmukkeet ovat yleisiä ja yleensä täysin vaarattomia.

Eli rauhoitu ja älä missään nimessä hiplaile sitä. Siitä se vaan ärtyy ja kestää kauemmin parantua.

Vierailija

Olisko flunssan alkua? Imusolmukkeet ei yleensä turpoile ilman syytä, oottele muutama päivä vielä, ne voi hävitä itselleenkin.

Vierailija

Jos ei ole flunssaa taustalla menisin heti lääkäriin. Mulla oli noin 5 sentin patti ja kaula turvonnut. Sain terveyskeskuksesta samalle päivälle lähetteen Meilahden korvaklinikalle ja ensimmäinen ultra ja ohut neulanäyte otettiin samana päivänä. Seuraavalla viikolla uusi kuvaus ja oli kasvanut tuplasti kokoa. TT-kuvien ja PET-kuvien, paksuneulanäytteiden ja labrojen jälkeen pääsin parissa viikossa leikkaukseen.
Yleisin syyhän on tavallinen tulehdus joka paranee kunnon antibioottikuureilla, mutta sitäkin varten pitää käydä lääkärissä.

Vierailija

Kolmonen vielä jatkaa että aika yleistä on myös että syvä hammastulehdus leviää kaulan imusolmukkeisiin. Eli missä kunnossa on suu.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat