Ionisoiva fööni haitat

Huolestunut

Ionisoiva säteily aiheuttaa leukemiaa. Onko ionisoiva fööni turvallinen, vai aiheuttaako syöpää? Itse tykkään myös lämmitellä föönillä, mutta vähän pelottaa tuo ionisoiva fööni.

Kommentit (8)

Vierailija

sehän on eri asia, ja negatiiviset ionit kumoavat sisätilojen liuat positiiviset ionit. ydinvoimalasäteilyä kodissa ei ole...

sen sijaan jannattaa rajoittaa kännykän käyttöä ja mennä nettiin aina kiinteällä yhteydellä. langaton verkko aiheuttaa aivokasvaimia ja kaikenlaista haittaa

Vierailija

Ei siitä föönistä mitään säteilyä lähde. Paitsi lämpösäteilyä :D Mutta ihan huoletta voit käyttää, siitä ei lähde ionisoivaa, syöpää aiheuttavaa säteilyä.

Ionisoiva hiustenkuivaaja tarkoittaa karkeasti sitä, että siitä kuivaajasta tulee ilmavirran mukana ioneja (ei säteilyä) hiuksiisi. Nämä ionit ovat varaukseltaan negatiivisia, ja aiheuttavat "vesimolekyylikimppujen" hajoamisen pienemmiksi, jolloin ne haihtuvat nopeammin = lyhyempi kuivausaika. Lisäksi negatiiviset ionit vuorovaikuttavat hiuksissasi mahdollisesti olevien hoitoaineiden kanssa, saaden ne "tarttumaan" paremmin hiuksiisi.

Lähde: http://www.self.com/flash/beauty-blog/2011/12/ionic-hair-appliances-positive/

Vierailija

Olen pelännyt, että ionisoiva fööni aiheuttaa ionisoivaa säteilyä ja näinollen syöpää mahdollisesti aiheuttava. Olen myös miettinyt, että onko ionisoiva fööni turvallinen lapsille ja raskaana oleville tuon ionisoivan säteilyn vuoksi. Käytän fööniä myös itseni ja lasten lämmittämiseen, peitto päälle ja fööni päälle, tulee aivan mahtava lämpö. Lapsetkin tykkää. Uskaltaako ionisoiva lla föönillä llä lämmitellä lasten kanssa, vai onko leukemia vaara?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
sehän on eri asia, ja negatiiviset ionit kumoavat sisätilojen liuat positiiviset ionit. ydinvoimalasäteilyä kodissa ei ole...

sen sijaan jannattaa rajoittaa kännykän käyttöä ja mennä nettiin aina kiinteällä yhteydellä. langaton verkko aiheuttaa aivokasvaimia ja kaikenlaista haittaa

Ihan turha alkaa lässyttää mitään kännykkä- ja tukiasemasäteilyhöpinää - niille on määritelty laajaan tieteelliseen näyttöön perustuvat turvarajat, jotka eivät ylity jokapäiväisessä elämässä. Samoin kuin muillekin kuluttajille myytäville ns. säteileville laitteille, ne ovat täysin turvallisia arkikäytössä.

Säteilyhuuhaan levittäjät (joilla ei yleensä ole minkäänlaista teknillistä koulutusta) tietysti väittää, että Suomessa on asiat ihan retuperällä ja ihmiset "säteilytetään" hengiltä. Esim. lasten (ja miksei omaakin) kännykänkäyttöä voi tietysti rajoittaa varmuuden vuoksi, koska EI VIELÄ TIEDETÄ lisääkö se aivokasvaimen riskin vaaraa. Näyttöä tästä on toistaiseksi hyvin vähän, ja tutkimusten tulokset ovat ristiriitaisia. Epäilyjä muiden kasvainten kuin akustikusneurinooman ja gliooman lisääntymisestä tai muiden terveydellisten haittojen aiheutumisesta ei ole. Tukiasemien ja langattoman nettiyhteyden aiheuttama säteily on hyvin vähäistä, eikä niitä pidetä riskinä. Suurin säteilyaltistus, jolla voi EHKÄ olla jotain merkitystä, tulee matkapuhelimesta. Ja silloinkin vain jos puhuu joka päivä tunteja.

Ihmiset panikoituu ihan epäolennaisista asioista. Lihavuus, liikunnan puute, tupakka, alkoholi, epäterveellinen syöminen - nämä tappaa suomalaisia. Pienhiukkasetkin on valtavan suuri ongelma verrattuna johonkin olemattomaan radiotaajuiseen säteilyyn.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat