Hyvän puolukkapiirakan ohje?
Kommentit (7)
Aivan taivaallisen hyvää piirakkaa, ja tosi kauniin näköinen:)
Tämä on pravuurinumero kun vieraita tulossa ja haluan tehdä nopeasti
hyvää. Kaikki on aina ollut haltioissaan:)
Puolukka-talkkunapiiras
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl karkeaa talkkunaa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
täyte:
4 dl puolukoita
2 dl kermaviiliä
1 muna
0,5 dl - 1 dl sokeria
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään ja lisää taikinaan kevyesti sekoittaen. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Kaada pinnalle puolukat ja valuta kermaviili-sokeri-munaseos päälle. Paista 180-200 asteessa n. 30 minuuttia.
Pohja:
150g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 dl kermaviiliä tai maitoa
3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
200g juustoleipää
4 dl puolukoita (tai lakkoja)
½dl sokeria
Muruseos:
50g margariinia tai voita
1 dl vehnäjauhoja
½dl sokeria
Rasva ja sokeri nypitään. Lisää muna, kermaviili ja vehnäjauhot.
Painele taikina vuokaan, myös reunoille, kuutioi juustoleipä ja laita pohjan päälle. Lisää marjat.
Nypi muruseoksen aineet keskenään ja ripottele päälle.
Paista 175 asteessa n.½tuntia.
Puolukka-kauralastut
125g margariinia
2,5 dl kaurahiutaleita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
3 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl puolukkaa
1. Sulata rasva ja kaada se kulhossa olevien kaurahiutaleiden päälle, sekoita ja anna turvota hetki.
2. Sekoita joukkoon puolukat, sokeri, kananmuna ja jauho-leivinjauheseos.
3. Nosta taikinasta teelusikalla nokareita öljytylle leivinpaperille ja paista uunissa 170 asteen lämmössä 6-8 min. Lastut leviävät paistuessaan reilusti, joten jätä tilaa.
www.arktisetaromit.fi
2 munaa
1-2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3dl vehnäjauhoja
1,5dl rasvaa
1dl maitoa
1,5tl leivinjauhetta
Päälle: Marjoja, päärynän siivuja, ananasta yms.. (Itse käytän melkein aina puolukkaa)
Päälle voi halutessa vielä kaataa 2dl vaniljajogurttia, johon on vatkattu yksi muna.
1.Sekoita munat ja sokeri (EI VATKATA)
2. Lisää neste, rasva sekä yhdistetyt kuivat aineet.
3. Lado päälle täyte ja jogurttiseos.
4. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 25-30 min.
Pellille 2x annos.
VINKKI: Mustikkapiirakkaan sopii 1rkl kardemummaa.
Kokeile tuota ohjetta ihmeessä. Kovasti on vieraat tätä ohjetta pyytänyt kun on sitä meillä maistanut. Ja tosiaan, helpompaa ohjetta ei ole. =)
Äsken tein mustikoista, nyt ootan että lapset menee nukkumaan ja sitten herkuttelen!
150g margariinia
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
½ tl leivinjauhetta
pinnalle: 1 prk kermaviiliä
1 kanamuna
½ dl sokeria
vanilja sokeria
Pakastepuolukat ripotellaan piirakka levylle. Kaada seos päälle paista 175 asteisessa uunissa n 30-40 min,