Supistelu (2. kolmannes)

Vierailija

Hei,

mistä tunnistaa supistukset? Minulla (nyt rv 17+) on alkanut olemaan satunnaisesti pakottavaa/puristavaa tunnetta alavatsalla, välillä alavatsa tuntuu kovettuvan. Kipeitä nämä oireet eivät varsinaisesti olleet, mutta epämiellyttäviä. Näitä ei ole tullut säännöllisesti, eikä edes päivittäin. Välillä olen yhdistänyt tämän fyysiseen rasitukseen, mutta niissä tilanteissa on vähän helpottanut huilaamalla.

Voiko kyse olla näin aikaisin jo supistuksista (ja mitkä lasketaan supistuksiksi/miltä niiden "kuuluisi" tuntua?) vai liittyvätkö oireet esimerkiksi kohdun kasvuun/mahdollisesti huonompaan työskentelyasentoon (kun pyrkii vatsanseutua varomaan)?

Jos kyse on supistuksista niin missä määrin ne ovat normaaleja ja milloin (määrä, tiheys, kipuilu?) tilannetta olisi hyvä kontrolloida/seurata? Olisiko parempi välttää niitä (fyysisen rasituksen) tilanteita joiden yhteydessä tätä on esiintynyt vai riittääkö, että huilaa sitten siinä vaiheessa jos alkaa tuntumaan epämukavalta?

Kommentit (1)

Mia Terveydenhoitaja
Seuraa 
Liittynyt8.6.2015

Hei,

niin kutsuttuja harjoitussupistuksia, jotka eivät ole kipeitä ja tuntuvat lähinnä kuvailemanasi kiristyksenä ja kovettumisena voi tulla jo melko varhain raskaudessa.

Niin kauan, kun kovettelu ei tee kipeää, kovetteluja ei tule säännöllisesti tai niihin ei liity vuotoa ei niistä tarvitse huolestua.

Kun kovetteluja tulee, huilaa vähän aikaa. Mitään tekemistä ei tarvitse niiden takia vältellä elleivät ne muutu kipeiksi.

Jos kovettelut ja muut tuntemukset huolestuttavat, voit aina olla yhteydessä neuvolaasi.

Hyvää vointia sinulle raskauteesi :)

t. Mia, terveydenhoitaja

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat