Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Yksikin hyvä syy miksi pitäisi tarjota muuta kuin sitä mitä muutkin suomalaiset syö?

Kommentit (12)

Vierailija

Niin. Mielestäni kertoo todella ikäviä asioita "asiakkaiden" älykkyydestä jos eivät yhtään ymmärrä, miten pohjoisen kansalla on aivan erilainen ruokavalio kuin heillä. On myös todella rumaa valittaa tarjotusta, ilmaisesta ruoasta- sellaista etua ei heidän kotimaassaan ole, eikä varmaan tule olemaankaan.

Suomalainen ruoka voi olla tylsää, mietoa jne. mutta hyvin sillä pärjää ja elää. Miten käy kotiutumisen kanssa, jos ensimmäiset ongelmat tulevat niinkin pienestä asiasta kuin arkiruoasta?

Vierailija

No ei mikään mauton laitospaska todellakaan ole sitä mitä minä syön, enkä itsekään nykyisessä tilanteessani noille tarjottavaa moskaa söisi. Mutta jos olisin oikeasti hädässä, en todellakaan valittaisi vaan olisin itku kurkussa onnesta että saan olla turvassa ja vielä joku ruokkiikin.

Vierailija

Kun katselee uutiskuvia pakolaisleireiltä esim. Sloveniassa ja Turkissa, herää kysymys: valitetaanko tuolla, jos riisi on väärää lajiketta? Jos valitetaan, rientävätkö auttajat kauppaan ostamaan kalliimpaa  riisiä?

Vierailija

"Aamulehden mukaan protesti rauhoittui, kun turvapaikkaa hakeneille perheille jaettiin heille luvattuja rahoja."

Onneksi avain kulttuurikonfliktiin on kuitenkin löydetty. Eiköhän sen avulla pystytä pitämään tilanne hallinnassa tulevaisuudessakin.

Vierailija

Entäs päiväkodit, koulut, sairaalat ja kaikki palvelulaitokset? Toivoisin että asiakkaat/potilaat huomioidaan yksilöllisesti. Ei laitosruokaa heillekkään! ap

Vierailija

Turhaa kärjistämistä - ihmiset halutaan saada vastakkain - ja lehtiä kaupaksi.Turhaa median provoilua! Aina on valittajia ruuasta jos muustakin.
Suurin osa asioista selviää puheella - ja kärsivällisyydellä - molemmilla puolilla aitaa.

Vierailija

Miksi näille mennään lupaamaan rahoja? Näähän ovat pahempia kuin pikkukakarat, koko ajan valittamassa, rääkymässä kaikesta. Hyi helvetti.

Vierailija

Suvakkihyysärit on 24 tunnin valmiudessa jakamaan rehellisten Suomalaisten ( ei siis suvakkihyysäreiden ) veroeuroja  elintasosurffareille.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Turhaa kärjistämistä - ihmiset halutaan saada vastakkain - ja lehtiä kaupaksi.Turhaa median provoilua! Aina on valittajia ruuasta jos muustakin.
Suurin osa asioista selviää puheella - ja kärsivällisyydellä - molemmilla puolilla aitaa.

Tässä tapauksessa näköjään selvittiin rahalla. 

Vierailija

Luin joku aika sitten jutun just näistä ruokahommista vastaanottokeskuksissa. Siellä oli otettu asiallinen suhtautuminen, ja kysytty mitä muutoksia oli haluttu. Turvapaikanhakijat olisivat esim. halunneet itse leipoa leipää, mutta hygieniamääräysten takia tämä ei onnistunut. En muista yksityiskohtia, mutta sopimukset oli tyyliä jälkkäri pois ja tilalle hedelmiä jotka taas jätettiin pois aamiaiselta, lounaalta leivät pois kun kukaan ei niitä syönyt tms. Eli hyvinkin järkiperäistä, ja käsittääkseni ruokaan kuluva raha ei kasvanut.

Vierailija

Ja miksei kukaan sano näille, että asiat nyt vaan on näin, ruoka on tällaista, majoitus on tällaista, rahaa ei tipu. Aivan vapaasti voi lähteä maasta poiskin, jos ei miellytä, ei täällä ketään väkisin pidetä. Tässä on se, mitä me voimme tarjota, ottakaa tai jättäkää.

Mut ei, kun annetaan rahaa, ostetaan paremmat sängyt, valmistetaan paremmat pöperöt, tehdään aivan kaikki mitä keksivät vaatia. Kukaan ei sano näille "ei". Ja samaan aikaan tämän maan omat kansalaiset syövät mitä leipäjonosta sattuvat saamaan eikä kukaan huolehdi siitä että kaikki toiveet täytetään. Oman maan ihmiset voivat pahoin, elävät köyhyydessä eikä ketään kiinnosta. Miksi on pääasia, että tänne tulleet elintasopakoilaiset saavat kaikki toiveensa toteutettua?

Vierailija

Mielestäni tarjottujen ruokien tulisi noudattaa virallisia ravitsemusohjeita. Voi olla, että irakilaiset haluavat valkoista höttöleipää, joka aterialla valkoista riisiä, tuoreita hedelmiä yötä vasten jne. MUTTA KUN TÄMÄ ON SUOMI EIKÄ TUOLLAINEN SYÖMINEN NYT VAAN SATU OSUMAAN YHTEEN VIRALLISTEN RAVITSEMUSSUOSITUSTEN KANSSA! Miksi ihmeessä verorahoilla tuetaan tuollaista pelleilyä, että osa ihmisistä saa itse valita ruokansa laitoksessa, ja jopa sanella, mitä kiinnostaa syödä aamulla ja mitä illalla?? Jonkun pitäisi iskeä faktat pöytään; Suomessa on tutkittu ravitsemusta pitkään ja valkoinen riisi tai höttöleipä ei kuulu jokaiselle aterialla meidän tietomme mukaan.

Tulee perkeleen kalliiksi veronmaksajille elintasosairaudet näillä ulkomaalaisilla. Hesari uutisoi pari vuotta sitten somaleista, joista käytännössä kukaan ei syönyt tuoreita kasviksia- tuo yhdistettynä somalinaisten huomattavaan lihavuuteen, ja mitä luulette sen tarkoittavan tulevaisuuden sairauslaskujen suhteen?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat