Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

1,5-vuotiaan nirsoilu ruoan kanssa

Vierailija

Taapero on alkanut nirsoilemaan ruoan kanssa. Tarjotaan sille ihan tavallista kotiruokaa, myös soseita kokeiltu. Leipää, hedelmiä ja vihanneksia söisi vaikka kuinka paljon, mutta ei kai niillä pelkästään voi elää. Miten olette hoitaneet syömistilanteet, jos lapsi ei suostu syömään? Tarjoatteko useampaa eri ruokaa, hedelmiä tms. tai mitä vaan suostuu syömään vai nostatteko pois pöydästä, jos ruoka ei maistu? Ja jos on edellisellä aterialla syönyt vähän tai ei ollenkaan, niin tarjoatteko välissä jotain extravälipalaa ennen seuraavaa ateriaa?

Kommentit (5)

Vierailija

Kyllä sit alkaa maistua, kun on tarpeeksi nälkä. Älä vaan totuta siihen, että kakara saa aina tahtonsa läpi.

Vierailija

"Kyllä sit alkaa maistua, kun on tarpeeksi nälkä." Ehkä ärsyttävin neuvo, jonka nirson lapsen vanhemmille voi antaa. Voin kertoa, ettei muuten syö. Ainakaan meidän nirso 2,5 vuotias. Saattaa itsekin sanoa olevansa nälkäinen, mutta jos pöydässä ei ole neidille mieleistä ruokaa, niin "masu on ihan täynnä". Elää ilmeisesti aurinkoenergialla lounaan ja päivällisen yli. Iltapalalla kyllä syö, mutta iltapalaruoka aina muutenkin sellaista, josta pitää. Että pitäisikö sitten antaa vaikka sitä päivällistä iltapalallakin, ettei " kakara saa aina tahtonsa läpi." Sori, en siis osaa vastata ap:lle, koska en ole itsekään onnistunut näissä ruokahommissa. Lasta pyydän poistumaan pöydästä, jos menee nirsoiluksi, enkä todellakaan anna ylimääräisiä välipaloja. Ruuanlaittoon osallistuu joka päivä, mutta tälläkään ei ole pienintäkään vaikutusta.

Vierailija

Ymmärrän numeroa 2 (olen itse ollut tuollainen lapsi), mutta ap:lle sanoisin, että kannattaa kuitenkin ensin kokeilla se, että muuta ruokaa ei sitten tipu. Ainoastaan kokeilemalla voi tietää, toimiiko se vai ei. Ei siis välipaloja eikä aina  herkkuruokaa.

Vierailija

Meillä on nirso 2-vuotias. Tätä on jo kestänyt useita kuukausia. Minä annan pojan olla syömättä, jos ei kelpaa. Ei ole nälkään kuollut. Kyllä meidän poika ainakin seuraavalla aterialla syö, jos ei edellinen ole kelvannut. Älä ainakaan ala antamaan mitään vaihtoehtoista ruokaa, muuten lapsi tottuu siihen, että saa jotain parempaa tilalle. Terve lapsi ei kuole ruokapöydän ääressä nälkään.

Vierailija

Herkut pois. Vaikka ei joka päivä edes syötäisi herkkua niin lapsi saattaa vielä parin päivän päästä muistaa ja odottaa jälkiruokaa. Meillä herkkuhetki vaikuttaa 2,5v syömiseen noin 3 vrk. Hekkuihin lasken karkit, keksit, vanukkaat, "herkkujugurtini", sokeroidut murot, rusinat, pillimehu. Teidän herkkulista voi olla erilainen.

Meillä ruualla saa aina leipää ja jotain kasvistikkuja tms jos varsinainen ruoka ei maistu. Hedelmiä jälkkäriksi vain jos varsinaista ruokaa on syöty. Iltapalalla hedelmä kuuluu rutiiniin. Älä ala tarjota toista ruokaa jos maistuisikin paremmin.

Ryhmässä lapset syö yleensä paremmin. Esim oma lapsi syö hoidossa lautasen tyhjäksi, kotona joskus nirsoilee. Syöhän muu perhe yhtä aikaa ja samaa ruokaa?

Jos lapsella on joitain "varmoja" lempiruokia, voi näitä tarjota esim joka toinen päivä niin tulee edes välillä syötyä kunnolla.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat