Vierailija

Meidän vauva, viikon kuluttua 6kk käyttää enemmän oikeaa kättään kuin vasenta. Tuo kädet keskilinjaan, vaihtaa leluja kädestä toiseen, tarttuu molemmilla käsillä, varaa painoa molemmille käsille (lankuttaa) jne. Mutta taputtaa vain oikealla kädellä pöytää tai lattiaa ja nyt on hetki sitten oppinut pyörimään ympyrää, mutta osaa tehdä sen vain toiseen suuntaan (siihen suuntaan, mihin oikealla kädellä työnnetään vauhtia), koitan houkutella leluilla toiseen suuntaan, mutta ei onnistu. Oppi kierähtämään vatsalleen ensin oikealle, jonka jälkeen vasta vasemmalle. Onko tässä kyse samasta, että kehitys tulee aikanaan myös "toiselle puolelle"? Muiden vauvoilla samankaltaista?

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
MinnaMaaria

Juu, siis kyse on todennäköisesti siitä, että oppii ensin toisella, sitten toisella puolella. En olisi ollenkaan huolissani :) Meidän vauva (6,5 kk) oppi oikeastaan vasta tänään kääntymään toisen kyljen kautta mahalleen, toisen kyljen kautta on pyörähtänyt jo vaikka kuinka pitkään. Esikoinen ei taas toisin päin edes pyörähtänyt ja on nyt superketterä 3,5-vuotias. 

Puoli kerrallaan, kyllä se siitä. 

Vierailija

Meidän poika ei ikinä oppinut kierähtämään toiselta puolelta ja vatsalta selälleenkin vasta kun oppi nousemaan seisomaan. Vielä 10-kuisenakin mielummin paukuttaa kaikkea vasemmalla kädellään. Ihan normaalilta hän kuitenkin vaikuttaa. Älä suotta stressaa!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat