Tahdon laihdutusleikkaukseen!

Vierailija

Mä en pysty laihtumaan tavallisin konstein, voin tunnustaa itselleni ja koko maailmalle että olen heikko, surkea pysymään päätöksissä ja ihan mitä vaan, mutta laihtumaan en omin voimin pysty! Painan 115 kg, polvi on jo kertaalleen tähystetty ja kohta jo varmaan keinonivel kolkuttelee ovella, kun eihän mikään polvi jaksa tällästä kroppaa ikuisesti kannatella. Ikää on kohta 50, ja olis kuitenkin kiva olla äiti ala-aste ikäisille lapsille vielä monta vuotta...Mun ainoa kompastuskiveni on aivan liian suuret annoskoot, ja juuri tähänhän laihdutusleikkauksesta olisi apu. Kertokaa nyt joku jotain vastaavia kokemuksia tai onko jollakulla samoja ajatuksia? Turha kirjoittaa että niitä laihdutusohjeita en tähän kaipaa, niitä tulee varmaan anyway...mutta teille joilla on ihan pysäyttämätön into niitä kuitenkin kirjoittaa, niin antaa tulla sit. En niitä lue, nähkääs kun sellaista dieettiä tai mitä tahansa laihdutukseen ja painonpudotukseen liittyvää asiaa ei ole mitä en jo tietäisi...

Sivut

Kommentit (19)

Ei oikotietä onneen

Ei laihdutusleikkaus ole mikään oikotie onneen. Vaarana on mm. komplikaatiot. 115kg ei ole edes mikään hirveän paha ylipaino. Tuon saa pois pelkällä kevyellä liikunnalla. Ja ota huomioon että jos et voi hillitä syömistapojasi nyt, niin miten sitten leikkauksen jälkeen? Siinä on tosi tarkat säännöt mitä saa syödä ja miten paljon.

Ota nyt vaan niskast itseäsi kiinni ja mene polkemaan sitä kuntopyörää salille. Alkaa paino tippua ihan itsestään. Jätä karkit ja pullat kauppaan ja syö kunnon ruokaa. 

Vierailija

Alat vaan syömään vähemmän. Tuttuni oli laihdutusleikkauksessa ja laihtui 50 kiloa. Nyt on melkeen tullut kaikki jo takaisin koska syö vaan kuin hullu. Veronmaksajana en halua tämmöstä pelleilyä kustantaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Ja ota huomioon että jos et voi hillitä syömistapojasi nyt, niin miten sitten leikkauksen jälkeen? Siinä on tosi tarkat säännöt mitä saa syödä ja miten paljon.

Totta. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun laihdutusleikkauksen läpikäynyt on ensin laihtunut ja sitten alkanut pikkuhiljaa mättää ruokaa entiseen malliin ja lihonut takaisin. 

Vierailija

No ei kun tk:hon lähetettä leikkaukseen pyytämään? Ihan turhaan täällä on järkevää keskustelua aiheesta yrittää aikaansaada.

Vierailija

Leikkaukseen ei ihan noin vaan pääse ja ennen leikkaustakin pitää jo noudattaa tarkkaa ruokavaliota ja varsinkin sen jälkeen. Eli se ei ole mikään oikotie. Leikkauksessa on myös riskinsä ja toipuminen vie aikansa.
Vaikka tätä nyt et haluakaan kuulla niin laihtua voi vain syömällä vähemmän kun kuluttaa ja tuo onnistuu ilman leikkaustakin. Tuota samaa ohjetta joudut jokatapauksessa noudattamaan lopunelämääsi jos aiot laihtua ja pysyä normaalipainoisena.

Vierailija

Kannattaa huomoida, että sleeve- ja bypassleikkaukset lisäävät mm. peräsuolisyöpää ja monia muita sairauksia. Nivelongelmat ovat mitätön pikkujuttu syövän suhteen.

Vierailija

Laihdutusleikkaukset on ihan älyttömiä. Ei ne poista mässyttämisen tarvetta. Voit vaihtaa herkut vaikka jäätelöksi joka vie vähän tilaa mutta sisältää paljon kaloreita ja syödä sitä hitaasti, ja pysytellä saman painoisena kuin ennen leikkausta. Monet myös onnistuu venyttämään vatsansa niin, että saavat taas ahmittua. Miten ajattelit hoitaa pääsi sisällön kuntoon niin, että et enää käytä ruokaa henkisten asioiden korjaamiseen? Laihdutusleikkauksissa on suunnilleen yhtä paljon järkeä kuin tikusta johtuvan kivun hoitamisessa laastarilla ja kipulääkkeellä, kun voisi vaan ottaa tikun pois eli hoitaa aiheuttajan, ei oiretta. 

Elä synkistele

Vierailija kirjoitti:

Ai että nää Ota itseäsi niskasta kiinni - tyypit on aina ihan parhaita...

Ohis

Minkälaisia vastauksia sitten kuvittelit saavasi? Mielestäni täällä on tullut oikein hyviä vastauksia. Laihdutus ei ole rakettitiedettä, siihen vaaditaan vain hieman hikeä, itsekuria ja omaa vahvaa päätöstä muuttaa elämäntavat. Ja ennen kaikkea positiivista mieltä! ;)

Vierailija

Kovin myöhään olet ollut raskaana? Jos silloinkin olet ollut reippaasti ylipainoinen, niin en ihmettele, että polvet alkavat paukkua. 

Mutta keskustele lääkärin kanssa. Ei auta, että täällä ilmaiset tahtosi lihavuusleikkaukseen. Painosi ei vielä oikeuta tuosta vain leikkaukseen. Mutta, jos tosiaan on vakavia terveysongelmia ja liikuntakyvyn menetys uhkaa, voit hyvinkin saada lähetteen. 

Yksityisellä puolella sinut operoidaan varmasti, mutta se on tietysti taloudellinen kysymys. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

No ei kun tk:hon lähetettä leikkaukseen pyytämään? Ihan turhaan täällä on järkevää keskustelua aiheesta yrittää aikaansaada.

Mikähän tässä keskustelussa on ollut ei-järkevää? Ihan asiallisia pointteja on tuotu ilmi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Miksi leikata mahalaukkua pois, kun vika on päässäsi?

Taitaa se pään pois leikkaus olla isompi ja hankalampi operaatio, kuin vatsan ohitusleikkaus?

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat