Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mä en pysty laihtumaan tavallisin konstein, voin tunnustaa itselleni ja koko maailmalle että olen heikko, surkea pysymään päätöksissä ja ihan mitä vaan, mutta laihtumaan en omin voimin pysty! Painan 115 kg, polvi on jo kertaalleen tähystetty ja kohta jo varmaan keinonivel kolkuttelee ovella, kun eihän mikään polvi jaksa tällästä kroppaa ikuisesti kannatella. Ikää on kohta 50, ja olis kuitenkin kiva olla äiti ala-aste ikäisille lapsille vielä monta vuotta...Mun ainoa kompastuskiveni on aivan liian suuret annoskoot, ja juuri tähänhän laihdutusleikkauksesta olisi apu. Kertokaa nyt joku jotain vastaavia kokemuksia tai onko jollakulla samoja ajatuksia? Turha kirjoittaa että niitä laihdutusohjeita en tähän kaipaa, niitä tulee varmaan anyway...mutta teille joilla on ihan pysäyttämätön into niitä kuitenkin kirjoittaa, niin antaa tulla sit. En niitä lue, nähkääs kun sellaista dieettiä tai mitä tahansa laihdutukseen ja painonpudotukseen liittyvää asiaa ei ole mitä en jo tietäisi...

 • ylös 2
 • alas 7

Kommentit (19)

Ei oikotietä onneen

Ei laihdutusleikkaus ole mikään oikotie onneen. Vaarana on mm. komplikaatiot. 115kg ei ole edes mikään hirveän paha ylipaino. Tuon saa pois pelkällä kevyellä liikunnalla. Ja ota huomioon että jos et voi hillitä syömistapojasi nyt, niin miten sitten leikkauksen jälkeen? Siinä on tosi tarkat säännöt mitä saa syödä ja miten paljon.

Ota nyt vaan niskast itseäsi kiinni ja mene polkemaan sitä kuntopyörää salille. Alkaa paino tippua ihan itsestään. Jätä karkit ja pullat kauppaan ja syö kunnon ruokaa. 

 • ylös 15
 • alas 1
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Alat vaan syömään vähemmän. Tuttuni oli laihdutusleikkauksessa ja laihtui 50 kiloa. Nyt on melkeen tullut kaikki jo takaisin koska syö vaan kuin hullu. Veronmaksajana en halua tämmöstä pelleilyä kustantaa.

 • ylös 16
 • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Ja ota huomioon että jos et voi hillitä syömistapojasi nyt, niin miten sitten leikkauksen jälkeen? Siinä on tosi tarkat säännöt mitä saa syödä ja miten paljon.

Totta. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun laihdutusleikkauksen läpikäynyt on ensin laihtunut ja sitten alkanut pikkuhiljaa mättää ruokaa entiseen malliin ja lihonut takaisin. 

 • ylös 11
 • alas 0
Vierailija

No ei kun tk:hon lähetettä leikkaukseen pyytämään? Ihan turhaan täällä on järkevää keskustelua aiheesta yrittää aikaansaada.

Vierailija

Leikkaukseen ei ihan noin vaan pääse ja ennen leikkaustakin pitää jo noudattaa tarkkaa ruokavaliota ja varsinkin sen jälkeen. Eli se ei ole mikään oikotie. Leikkauksessa on myös riskinsä ja toipuminen vie aikansa.
Vaikka tätä nyt et haluakaan kuulla niin laihtua voi vain syömällä vähemmän kun kuluttaa ja tuo onnistuu ilman leikkaustakin. Tuota samaa ohjetta joudut jokatapauksessa noudattamaan lopunelämääsi jos aiot laihtua ja pysyä normaalipainoisena.

 • ylös 13
 • alas 0
Vierailija

Kannattaa huomoida, että sleeve- ja bypassleikkaukset lisäävät mm. peräsuolisyöpää ja monia muita sairauksia. Nivelongelmat ovat mitätön pikkujuttu syövän suhteen.

Vierailija

Laihdutusleikkaukset on ihan älyttömiä. Ei ne poista mässyttämisen tarvetta. Voit vaihtaa herkut vaikka jäätelöksi joka vie vähän tilaa mutta sisältää paljon kaloreita ja syödä sitä hitaasti, ja pysytellä saman painoisena kuin ennen leikkausta. Monet myös onnistuu venyttämään vatsansa niin, että saavat taas ahmittua. Miten ajattelit hoitaa pääsi sisällön kuntoon niin, että et enää käytä ruokaa henkisten asioiden korjaamiseen? Laihdutusleikkauksissa on suunnilleen yhtä paljon järkeä kuin tikusta johtuvan kivun hoitamisessa laastarilla ja kipulääkkeellä, kun voisi vaan ottaa tikun pois eli hoitaa aiheuttajan, ei oiretta. 

 • ylös 11
 • alas 0
Elä synkistele

Vierailija kirjoitti:

Ai että nää Ota itseäsi niskasta kiinni - tyypit on aina ihan parhaita...

Ohis

Minkälaisia vastauksia sitten kuvittelit saavasi? Mielestäni täällä on tullut oikein hyviä vastauksia. Laihdutus ei ole rakettitiedettä, siihen vaaditaan vain hieman hikeä, itsekuria ja omaa vahvaa päätöstä muuttaa elämäntavat. Ja ennen kaikkea positiivista mieltä! ;)

Vierailija

Kovin myöhään olet ollut raskaana? Jos silloinkin olet ollut reippaasti ylipainoinen, niin en ihmettele, että polvet alkavat paukkua. 

Mutta keskustele lääkärin kanssa. Ei auta, että täällä ilmaiset tahtosi lihavuusleikkaukseen. Painosi ei vielä oikeuta tuosta vain leikkaukseen. Mutta, jos tosiaan on vakavia terveysongelmia ja liikuntakyvyn menetys uhkaa, voit hyvinkin saada lähetteen. 

Yksityisellä puolella sinut operoidaan varmasti, mutta se on tietysti taloudellinen kysymys. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

No ei kun tk:hon lähetettä leikkaukseen pyytämään? Ihan turhaan täällä on järkevää keskustelua aiheesta yrittää aikaansaada.

Mikähän tässä keskustelussa on ollut ei-järkevää? Ihan asiallisia pointteja on tuotu ilmi.

puksukainen

Osahan lihottaa itseään lisää että pääsee leikkaukseen. Ehkä fiksuinta mitä voi itselleen tehdä. Testamentin teon lisäksi

Vierailija

Se on lihavuusleikkaus, ei laihdutusleikkaus. Lihavuutta hoidetaan (versus syöpäleikkaus). 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Miksi leikata mahalaukkua pois, kun vika on päässäsi?

Taitaa se pään pois leikkaus olla isompi ja hankalampi operaatio, kuin vatsan ohitusleikkaus?

Vierailija

Oletko jo tutustunut prosessiin? 

Tunnen kaksi tapausta, josta molemmat ovat onnistuneet, toinen suorastaan loistavasti. 

Ainakin tämä jälkimmäinen joutui leikkausta odottaessaan noudattamaan tiukkaa ruokavaliota 8 vkoa, myös siksi, että sillä todisti lääkäreille pystyvänsä kurinalaiseen syömiseen. Sen dieetin kanssa meni vähän niin ja näin, mutta leikkaus tehtiin silti ja nyt, runsaan vuoden jälkeen, tulos on ollut hieno. Hän on pystynyt muuttamaan elämäänsä, nauttii edelleen ruuan hyvistä mauista (ja kokkaamisesta!). Painon pudottua liikunta on alkanut maistua yhä paremmin ja mieliala on noussut kohisten. Hän on sinua vanhempi ja painoa alunp. reippaasti enemmän kuin sinulla nyt. 

Kunnallisella puolella prosessi voi kestää ja sen aikana korviesi välissä ehtii tapahtua monenlaista. Ehkä päädytkin perinteisempiin keinoihin. Mikään simsalabim -temppu leikkaus ei tosiaankaan ole. 

Tsemppiä joka tapauksessa.  

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Ai että nää Ota itseäsi niskasta kiinni - tyypit on aina ihan parhaita...

Ohis


Se nyt vaan on fakta jota ei ylipainoiset halua hyväksyä.

Vierailija

Tiedän että tätä on turha kertoa, kun ap on tuossa mielentilassa, mutta opettele syömään oikein, siitä se kaikki lähtee. Sun ei tarvitse kuin aloittaa. Jos taustalla on esim BEDiä, niin mars ravitsemusterapeutin juttusille. Tiedän mistä puhun, koska olen läpikäynyt laihdutusleikkauksen sekä sen jälkeen lihonut takaisin miltein samoihin mittoihin. Vasta kun oikeasti kliseisesti ja tylsästi aloin rajoittamaan annoskokoja ja lopetin mättämisen, laihduin pysyvästi. Sun ei tarvitse kuin tehdä se. Ekat 2 viikkoa on vaikeimmat. Mutta kukaan ei halua tätä kuulla, halutaan vain nopeita ihmekeinoja jolla laihdutaan missin mittoihin viidessä viikossa.

Vierailija

Ap, sama täällä. Ikää 45, paino 110 ja pituus 162. Alennustilaan on paljolti vaikuttanut mulla neurologiset ja neurokirurgiset sairaudet ja vammat, joiden kanssa tehokas liikkuminen on käytännössä mahdotonta, tuska liian kova. Kipulaastari ja opiaattinappulat menee vakiona näihin vammoihin. Sairaalareissuja vähän väliä kun kipu ja hermovammat pakottaa (jalat lähtee alta ja opettelen aina sit taas sairaalassa kävelemään tasofordin kanssa). Oikea polvi nitkahti keväällä ja sen kanssa ortopedille pääsyn odottaminen on piinaa, polven kanssa menen ontuen ja kepit pitäisi olla käytössä. Mulla on kaksi koiraa ja nelivuotias lapsi, joten mun pitää pysyä toimintakykyisenä, mitä just nyt en lähelläkään ole.

Menisin mielellään ko leikkaukseen, jotta selviän jatkossa pitkään lapsen ja elukoiden kanssa. Onneksi on koirat ja penikka, jotka repii liikkeelle, vaikka hammasta purren. Raivostuttaa, kun ei voi kivun takia liikkua kuten haluaisin. Hiljattain muutin kaupunkiin, missä on onneksi uimahalli (asuin pitkään pohjoisessa, missä lähin uimis löytyi n. 100 km päästä).

Lähete ravitsemusterapeutille on menossa, siitä se lähtee :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla