golfgolf

Golf - mestareiden laji

Tekosyysi olla harrastamatta golfia? Tietenkin sinun täytyy muistaa, ettei golf sovi kaikille. Myy pois mökkisi tai muu aikaasi liikaa kuluttava toiminta ja suuntaa golfkentälle. Kun olet golfkentällä, katso ympärillesi. Näetkö siellä vanhoissa ja likaisissa vaatteissa pelaavia ihmisiä? Tai parkkipaikalla vanhoja Ladoja?

Jos näet, niin se olet luultavasti sinä, koska golf on rikkaiden laji. Hyväksy se, äläkä mieti enää uudestaan käydä tutustumassa golfiin. Vain hyvinpukeutuvat ihmiset, joilla on varaa mailoihin ja golfkentän osakkeeseen, ovat todellisen golfkentän parhaita asiakkaita.

Terveysvaikutukset ovat mitä erinomaisimmat; Kierros kuluttaa 70-kiloisella henkilöllä keskimäärin 4 200 kJ / 1 000 kcal. Siten se on erinomaista terveysliikuntaa, joka sopii myös ikääntyville harrastajille. Jos olet ylipainoinen tai liikuntarajoitteinen, se ei haittaa. Golfklubi tarjoaa golfautoja mm. vuokrattaviksi.

Kun olet kentällä, näet täydellisyyden esikuvia; ihmisistä, joilla on pallo hallussa fyysisesti että psyykkisesti. Rahahuolet eivät paina, vain se söisikö ruoaksi golfklubilla hanhenmaksaa vai härän sisäfileen on päivän ''huolenaihe''.

Näin kolmisen vuotta pelanneena en voi kuin suositella lajia nimenomaan rikkaille ihmisille. Tämä todellinen aihe, josta on alettava puhua. Vakava tosiasia on, että köyhät ihmiset todellakin tuhoavat golfkentän. Uusien golfareiden määrä ei ole millään tapaa arvioituna asiakastyytyväisyyden kasvuksi vaan on katsottava kentän yleispiirrettä ja siten golfyrityksen kokonaisuutta. Lisääntyneiden asiakkaiden määrä on väärällä tavalla ymmärretty golfklubien johdossa esimerkiksi kentän kunnossapidon kannalta.

Kaikki tietävät, mitä tapahtuu, kun köyhät aloittelijat lähtevät hakemaan green cardin. Peli on paskaa ja kentän nurmikko on kuin perunakuokinnan jäljiltä, eikä divotteja muisteta laittaa takaisin. Griinille astelevat saapasjalkaiset maajussit, jotka saavat griinin ruohonkin kuivumaan tuskasta. ''Uusia maksavia asiakkaita'' (köyhiä kentänturmelijoita) mielistelevä kentän Pro antaa green cardit taitojen ja maksukyvyn puuttumisesta huolimatta, koska imbesilli golfklubin toimitusjohtaja toitottaa alaisilleen heidän tienaavansa köyhistä pelaajista.

Valitettavasti todellisuus on, että kenttien kunto huononee, kaikkien peli hidastuu kentällä ja kentän kunnossapitokustannukset kasvavat. Myös kenttävalvojia tullaan tarvitsemaan enemmän, jotta peli pysyisi edes jotenkin vauhdissa. Koko lajin arvostus laskee ja golf kokee imagon menetyksen.

On aika syöstä köyhät ihmiset siis pois kentiltä takaisin TV:n ääreen katsomaan salkkareita.

Matias K.(Matias Kokoi)

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat