Missä vaiheessa olette katkaisseet yhteyden narsistiseen henkilöön

Vierailija

Jos se saattuu olemaan lähipiiristä. Entä jos henkilö alkaa tehdä elämästänne helvettiä, esim. etsimällä.koko ajan vikoja, mihin voi piikin upottaa sopivasti, alkaa kytätä esim. aikuisen ihmisen rahan käyttöä, halveksii harrastuksia , piikki uppoaa näissä mukavasti, kun kommenttina tulee että eihän sellaseen teillä ole rahaa laittaa. yms.

Henkilö kyseenalaistaa aivan kaiken ja itkee marttyyrina kun muut aukuiset eivät lähde hänen leikkiin mukaan.

Ja saa tuntemaan ihmisen todella arvottomaksi ilman että elämässä saisi olla mitään hauskaa koskaan. Kaikki menemiset kytätään lyttyyn ja ainoa kommentti, jonka voi saada , on joku että mitäs sinne menet tai eihän sinusta ole mihinkään koskaan.

Missä vaiheessa voi panna pelin poikki ja sanoa, että en halua kuulla noita kommentteja kun et mitään kaunista pysty koskaan sanomaan ja miten asian voi edes esittää narsistille koska hänhän kokee ettei mitään väärää ole koskaan tehtykään.

Kommentit (9)

Vierailija

Miksi ihmeessä kuuntelisit/ottaisit vastaan tuollaista enää kertaakaan? Miksi? Mikään suhde ei edellytä sitä. Jos taas on kyse työpaikan tilanteesta, on asia sellainen joka tulee viedä eteenpäin. Työrauhahan tulisi olla kaikilla.

Vierailija

On aivan sama, miten nätisti yrittäisit vihjata narsistille, että lopettaisi piikittelyt. Ei lopu. Huomaat sen, kun läheiset kaikkoavat ympäriltäsi. Taustalla narsistin levittämiä valheita, joista sinulla ei ole mitään käsitystä. Siinä vaiheessa, kun satut kuulemaan niistä valheista, olet toivottavasti jo jättänyt narsistin kilometrien päähän taakseni.

Vierailija

En tietääkseni tunne yhtään narsistia. Ei kukaan tuntemistani tapauksista ole niin selvä narsisti, että voisin maallikkodiagnoosin jollekulle lätkäistä.

Vierailija

Kyseessä on ikäväkseni toinen vanhemmistani. Hän onnistuu hetkessä horjuttamaan maailmani ylösalaisin iskemällä aina jonkun piilkin niskaan, jos ei ole mitään mihin tarttua , alkaa vängällä keksimään asioita jotka eivät ole totta ja sitä kautta vääristelemään maailmankuvaani. Saattaa sanoa että kohtahan sinulla. ei ole työpaikkaa ja rahaa tms mitkä eivät ole tosia.

Kaikki vierailut muuttuvat hirveiksi riidoiksi, jo pelkkä ilmeeni saattaa saada hänet raivon valtaan. Olen ihan totaalisen loppu koska minun pitää aina puolustella itseäni ja tekemisiäni . Ei tarvitse kuin jättää vastaamatta puheluum niin vastassa on sellainen ryöppy kuinka uskalletaan jättää hänelle vastaamatta.

Vierailija

Niin kauan kuin välität siitä mitä narsisti ajattelee tai tekee, olet hänen otteessaan. Et voi saada häntä muuttumaan, ja sinun on ihan turha yrittää puolustella itseäsi tai tekemisiäsi. Ei hullun päätä käännetä perustelemalla, eikä itse asiassa millään. Ainoa keino on kääntää oma pää - päinvastaiseen suuntaan kuin se narsisti, ja kävellä pois taakseen katsomatta. 

Vierailija

Näen ihmisistä niin paljon jo ensi kertaa tavatessa että vastaan: Heti tavattaessa.

Millainen ihminen onkaan jos ei hankkiudu eroon ikävistä ihmisistä. Sano takaisin, sano suoraan HV.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Millainen ihminen onkaan jos ei hankkiudu eroon ikävistä ihmisistä. Sano takaisin, sano suoraan HV.

Missä vaiheessa ajattelit että narsistisen vanhemman kasvattama lapsi hankkiutuu vanhemmastaan eroon? Heti kun syntyy? 5-vuotiaana? 15? Useimmilla kun menee pitkästi aikuisuuteen ennen kuin edes alkaa hoksata että vanhemmassa on jotain pielessä, eikä kaikki paha olo johdukaan siitä, että itse on viallinen. Se kaltoin kohdeltu lapsi kun on nimittäin vuosikausia aivopesty pitämään itseään viallisena, ja yleensä vielä hyvin tehokkaasti eristetty "normaalista" elämästä.

Ei siitä aivopesusta niin vaan yhtäkkiä irtaannuta ja haistatella - eikä narsistille yleensäkään kannata haistatella, koska sillä ei voita yhtään mitään, enintään vahvistaa ulkopuolisille sitä narsistin luomaa kuvaa "epävakaasta, ailahtelevasta ja aggressiivisesta lapsiraukasta". 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

En tietääkseni tunne yhtään narsistia. Ei kukaan tuntemistani tapauksista ole niin selvä narsisti, että voisin maallikkodiagnoosin jollekulle lätkäistä.

Sinulla on oikein hyvä tilanne, ole siis elämästäsi onnellinen, varmaan oletkin. Harvemmin tuttavistaan kukaan osaa arvata, onko todellinen narsisti vai ei, kun nykyään normaaleita pahan päivän moodejakin sekoitetaan narsismiin. Et kuitenkaan tunne aluetta niin, kun et voi ymmärtää että aina ei tohtorin diagnoosia vaadita ymmärtämään mistä on kyse. Luuletko, että narsistiäidit menevät lääkäriin kertomaan totuudenmukaisesti ongelmistaan, kun lapsi (30-50 vuotias) sitä suosittelee. :DDD

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat