Vierailija

Olen menossa työhaastatteluun, ja niissähän usein kysytään että miksi irtisanoutui edelliseltä työnantajalta. No, minulla on nyt sellainen tilanne että edellisen työpaikan työntekoparadigma oli aivan järkyttävä, ja työntantaja mm. sanoi useaan kertaan että "tämä työ tehdään, jotta voidaan sanoa asiakkaille että se on tehty". En myöskään käytännössä voinut tehdä työtäni hyvin, koska se riippui muiden työntekijöiden työstä, eli jouduin tekemään hommat väärässä vaiheessa, siinä vaiheessa kun oli jo oikeastaan liian myöhäistä. Kyse ei ollut kuitenkaan mistään sopimusrikkomuksista tms. mistä voisi tulla sanktioita.

Eli ongelmani nyt on, että miten muotoilisin tämän työhaastattelussa? En haluaisi kuulostaa katkeralta tms. Häiritsee erityisesti se että yrityksen nimi tulee väkisinkin esille, ja uusi työpaikka mahdollisesti tuntee tämän yrityksen ja on heidän potentiaalinen asiakkaansa.

Kommentit (8)

Vierailija

Pitäisi sinun varmaan tietää yksi työnhaun peruslähtökohta: ikinä ei vanhasta työnantajasta puhuta mitään pahaa. Olet hakeutumassa uuteen työpaikkaan, joten mitä käytännön lisäarvoa uudelle työnantajallesi tuo se, että kerrot entisen työpaikan epäkohdat? Ei mitään.

Sanot vain vaihdon syyksi jotain uuteen työpaikkaan liittyvää. Vaikka, että sinua kiinnostaa uudessa työssä se, että siinä on enemmän kansainvälisiä asiakkuuksia. Tai jotain. Kyllä sinä keksit, mutta AINA positiivisen kautta.

Vierailija

No, tunnet potentiaalisen toimittajan organisaatiokulttuurin ja toimintatavat. Sitten sanot jotakin siihen suuntaan, että työn organisointi ei aina ollut ihan mielekästä ja prosessin kulkuun olisi ehkä voinut paneutua enemmän. Kumma, että käytät sanaa paradigma, mutta et osaa itse hämärtää viestiä niin, ettet hauku entistä työpaikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Keksi joku kiva syy, älä mollaa edellistä duunia tai sano muuta negatiivistä. Muista että kyseessä on haastattelu, negatiiviset asiat antaa negatiivisen yleisviban henkilöstä. Kivoja syita on uusien haasteiden etsiminen, itsensä kehittäminen, uusi työpaikka vaikuttaa mielenkiintoiselta nje.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

aina kannattaa puhua totta! Ei. Kukaan valheellista väkeä palkkaa.

Aina kannattaa puhua totta, mutta kaikkea ei tarvitse kertoa. Tämä on yritysten kriisiviestinnässäkin yksi perusasia. Työnantajaa kiinnostaa ne syyt, miksi hakeudut heille. Ei se, että entinen työnantaja on mulkku, ole peruste kenenkään palkkaamiselle.

Vierailija

Voitko sanoa, että halusit työpaikkaan, jossa on ominaisuudet x ja y. Siitä voi vetää johtopäätöksen, ettei niitä ollut vanhalla työpaikalla, mutta ei suoraan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Voitko sanoa, että halusit työpaikkaan, jossa on ominaisuudet x ja y. Siitä voi vetää johtopäätöksen, ettei niitä ollut vanhalla työpaikalla, mutta ei suoraan.

Tämä kyllä kuulostaa hyvältä neuvolta. Pitää varmaan miettiä huolellisesti sanamuodot että onnistun sanomaan sen niin etten syytä ketään. 

Muille kommentoijille: juuri siitä olinkin eniten huolissani, etten haluaisi kuulostaa negatiiviselta. Esittämäni syy kuitenkin oli tarkalleen ainut syy miksi lähdin sieltä, ja jotenkin tuntuu vaikealta alkaa kiertelemään ja kaartelemaan jotain ympäripyöreyksiä, varsinkin jos se saa minut kuulostamaan siltä että edellisessä lähdössä oli jotain hämärää, pöllin työnantajan kamoja tai jotain vastaavaa. Mutta ei kait se auta, pitää valita huonoista vaihtoehdoista vähiten huono.

Vierailija

Puhu totta mutta älä hauku. Voit vaikka sanoa, että mielestäsi et voinut käyttää kykyjäsi parhaalla mahdollisella tavalla edellisessä työpaikassa ja haluat siksi uusia haasteita.

Kyllä kokenut rekrytoija osaa lukea rivien välistä ja tarkkailee myös sitä, miten osaat tuoda ne edellisen työpaikan epäkohdat fiksusti esiin. Tosiasiahan on, että haet muualle koska et syystä tai toisesta enää viihdy nykyisessä paikassa. Mitä sitä peittelemään?

Ota myös huomioon, että rekrytoija saattaa ottaa yhteyttä nykyiseen työnantajaasi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat