Vieläkö nykylapset käy kirjastossa?

Vierailija

Muistelin vain omaa lapsuutta. Kävin ala-asteen pienellä maaseudulla, missä kirjastoauto kävi kerran viikossa. Ja voi että, miten sitä odottikaan. :) Enimmäkseen sarjakuvakirjoja lainasin, Rasmus Nallea, Tintti, Aku Ankan paksuja? sarjakuvakirjoja..
Mites nykyään?

Kommentit (9)

Vierailija

Meillä käy kirjastoauto sekä koululla että oman taloyhtiön pihassa kerran viikossa. Ja lapsi käy lainaamassa kirjoja itselleen sieltä. Noin kerran kuukaudessa käydään pääkirjastossa. Eli kyllä lainataan kirjoja edelleen. Ja myös ostamme niitä, kun omaksi halutaan jotain.

Vierailija

Kyllä käyvät :) Kirjastojen lainausmäärät noin yleensä ovat hieman laskussa 2000-luvun alkupuolen huippuvuosista, mutta esim. lastenkirjallisuutta on aika vaikea toistaiseksi korvata pelkällä elektronisella aineistolla tai ilmaisilla tablet-sovelluksilla (yritystä kyllä on).

Vierailija

Espoolaiset ainakin käy, meillä pidetään tiukasti kiinni pienestä lähikirjastosta ja käyttäjät on pääosin lapsia ja lapsiperheitä.

Vierailija

Meillä on onneksi kirjasto ihan lähellä ja sitä käytetään viikoittain. Kaikilla lapsilla on ollut kirjastokortit jo reilusti alle kouluikäisinä. Jossain vaiheessa olikin ihana huomata, että kirjaston henkilökunta tuntee lapset nimeltä ja tietää, millaisista kirjoista kukin tykkää.

Vierailija

Vähän aikaa sitten näin Helsingin kirjastoja koskevan lehtijutun, jossa kerrottiin muutamasta kirjastosta, joissa lastenkirjahyllyt on aina tyhjinä. Uusia kirjoja tilataan niin paljon kuin vain on varaa, mutta mikään ei riitä, koko ajan lainausmäärät kasvavat. Kirjastoilla menee hyvin, jopa paremmin kuin aikaisemmin.

Vierailija

Tottakai käyvät. Kummallakin lapsella on koko ajan lukemisen alla jokin kirja. Enimmäkseen jotain Aku Ankan taskukirjoja, mutta lukee nuo paljon muutakin.

Ihan mielenkiinnosta; korreloiko teillä kirjojen lukeminen koulumenestykseen? Eli jos lapsenne lukevat paljon, niin meneekö heillä myös hyvin koulussa? Joskus jostain luin sellaisen väitteen, että paljon lukevat lapset myös menestyvät koulussa.

Vierailija

Kyllä käyvät! Jos itse kävisit kirjastossa, tietäisit sen. Kirjastoautosta ei ole kokemuksia, vaikka sellainen täällä pk-seudullakin kiertää. Mökkikunnassakin, eli maalla, on lyhyehkö matka kirjastoon ja siellä on aina lapsia ja nuoria. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat