Talvivaatteissa lentokentälle, säilytys kentällä?

Vierailija

Lähdemme talvella lämpimään kohteeseen eikä tietenkään haluta viedä matkalle talvivaatteita. Ei ole aiempaa kokemusta, miten menetellä. Meillä on iso perhe joten talvivaatteet ja -kengät veisivät yhden matkalaukullisen.

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

Nyt pitäisi tietää vielä, mistä ja millä tulette kentälle? Me asutaan Helsingissä, joten me tehdään näin: Joko jätetään talvivaatteet kotiin ja tilataan taksi oven eteen tai joku tuttu vie, jolloin vaatteet voi jättää autoonkin. Säilytysmahdollisuudesta en tiedä, mutta tuskin on ilmainen, joten maksan mieluummin siitä taksista. Paluukyydinkin voi tilata jo valmiiksi kentälle, jolloin ei tarvitse jonottaakaan taksia kylmässä. Matkustamme tyyliin lenkkareissa ja huppareissa, en näe mitään järkeä raahata niitä talvikamoja etelään.

Vierailija

Jos tulette omalla autolla kentälle asti, niin toinen aikuisista tuo porukan kentälle perille asti, riisutte talvikuteet (kengät ja takit), vaihdatte kevyempiin ja jätätte vaatteet ja kengät autoon. Kuski vie auton kauemmas parkkiin ja kipaisee sitten nappaskengissä takaisin (bussilla tietty). Jos ei siis halua maksaa säilytyksestä. 

Vierailija

Älkää ottako niitä paksuimpia ja painavimpia vaatteita mukaan. Päälle esim huppari tai kevytuntuvatakki, joka on kevyt ja menee pieneen tilaan. Jalkaan esim tennarit. Taksilla kentälle tai jos omalla autolla niin kamat autoon.

Vierailija

ja sullako ei mene hermot tähän? Iso perhe, monta lasta ja kaikki lompsivat talvikengissä ja toppatakki kainalossa? Lisätään tähän vielä koneen vaihto ja muutama ylimääräinen turvatarkastus. .. Mä en rehellisesti kestäisi. Mun tavoite on mahdollisimman vähän käsitavaraa. Liikkuminen helppoa ja kamojakin hukkuu vähemmän. Ja huomattavasti helpompi asettua sinne omille paikoille koneessa. En valitsisi tätä vaihtoehtoa, kuin pakosta. Etenkään ison perheen kanssa.

Vierailija kirjoitti:

Kainalossa koneeseen ja hotelliin. Liian kallista säilöä kentällä

Vierailija

Me tehdään niin että mies jättää meidät lentoparkin koppiin ja käy parkkeeraamassa auton. Vaatteet jätetään autoon ja parkkibussia odotellaan lämpimässä kopissa.

Matkat bussille ja lentoasemalle on niin lyhyitä ettei siinä ehdi paleltua. Kevyt takki on tietysti matkalla mukana ja joku neule, kyllä ne sen verran lämpimänä pitää kun tarvii.

Vierailija

Me mennään Helsinki-Vantaalle aina omalla autolla ja ollaan jätetty toppatakit autoon. Asutaan sellaisen etäisyyden päässä että tulee halvemmaksi ajaa auto kahdeksi viikoksi esim. P3:een kuin kulkea taksilla. Noista terminaalin viereisistä parkeista pääsee kätevästi sisäkautta terminaaleihin.

Vierailija

Lähdemme kevyellä vaatetusella, pienillä fleecehaalarit ja lenkkarit, nämä on käytössä kohteessa iltasin. Taksilla kotiovelta kentän eteen, hyvin on toiminut.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Oli ihan sikavaikea löytää tätä tietoa;)

https://www.finavia.fi/fi/helsinkivantaa/palvelut/matkapalvelut/sailytys...


5 €/24h. Ihanan kallista mutta jos on varaa matkustaa, on myös varaa tuollaiseen lisäkustannukseen, eikö vain..?

Mielummin kyllä jättäisin talvitakit autoon jos siis omalla autolla olen kentälle menossa. Julkisilla mennessä kyllä jäätyy talvella kevyemmässä varustuksessa. Mutta auto vain terminaalin lähellä oleviin parkkeihin ja sisäkautta terminaaliin niin ei tarvitse säilöä takkeja lokeroissa. Meillä on vielä monesti paluulento vierähtänyt 15. vuorokauden puolelle ja noi lokerikot on max 14 vrk käytössä.

Vierailija

Viimeksi helmikuussa lennettiin kaukomaille ja kyllä me jätimme silloin(kin) talvivaatteet kotiin. Taksi haki kotiovelta ja jätti terminaalin eteen. Kenkinä tennarit yms, collegetakki päällä, itselläni ohuehko neuletakki pitkähihaisen t-paidan päällä.

Ei mitään ongelmaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Kukaan tuskin kävelee lentokentälle joten miksi ihmeessä pitäisi olla talvivaatteet päällä?

Paluulento talviaikaan yöllä tai pakkaspäivänä, pieniä lapsia. Ei kuule olla ilman takkeja hetkeäkään.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kukaan tuskin kävelee lentokentälle joten miksi ihmeessä pitäisi olla talvivaatteet päällä?

Paluulento talviaikaan yöllä tai pakkaspäivänä, pieniä lapsia. Ei kuule olla ilman takkeja hetkeäkään.

Kaikesta voi siis tehdä vaikeaa. Kenties olisi parempi, että jäätte kotiin.

Voi hellantuutelis sentään.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat